9 z 12
Rosół gotuje się ok. 3-4 godziny na średnim ogniu. Nie...
fot. pixabay.com

Rosół gotuje się ok. 3-4 godziny na średnim ogniu. Nie przyspieszaj tego procesu! W zbyt krótkim czasie składniki nie uwolnią pełni smaku i aromatu.

10 z 12
Zamrożone mięso nie powinno trafić do rosołu. Zupa najlepiej...
fot. pixabay.com

Zamrożone mięso nie powinno trafić do rosołu. Zupa najlepiej smakuje na świeżym mięsie. Jeżeli jednak przyrządzasz rosół na mrożonym mięsie, dopilnuj, by proces rozmrażania był bezpieczny. Mięso należy rozmrażać w chłodnej temperaturze, najlepiej w lodówce, aby nie dopuścić do rozwoju groźnych bakterii.

11 z 12
Jak właściwie przechowywać rosół? Jeżeli zupa ma zostać na...
fot. pixabay.com

Jak właściwie przechowywać rosół? Jeżeli zupa ma zostać na drugi dzień, zaraz po ugotowaniu należy ją schłodzić, ponieważ w temperaturze pokojowej mogą się nagromadzić groźne bakterie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Polskie sztandary nad Berlinem. Wyjątkowa wystawa w bydgoskim muzeum - zobacz zdjęcia

Polskie sztandary nad Berlinem. Wyjątkowa wystawa w bydgoskim muzeum - zobacz zdjęcia

Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem

Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem

Polecamy

Obrzydliwe i żarłoczne szkodniki niszczą plony na polach i w ogródkach

Obrzydliwe i żarłoczne szkodniki niszczą plony na polach i w ogródkach

Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem

Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem

Anwil - Arriva Polski Cukier 1:0. Obrona, bloki i fenomenalna druga połowa faworyta

Anwil - Arriva Polski Cukier 1:0. Obrona, bloki i fenomenalna druga połowa faworyta