Kuchenne Rewolucje - Cała Wstecz [OPINIE, MENU CENY]
Właścicielem restauracji Trzy Smaki przy ul. Legionów w Czeladzi jest Krzysztof. Założył on ten lokal 4 lata temu. To jego debiut gastronomiczny, bo wcześniej pracował w innych branżach. Przed założeniem Trzech Smaków był sprzedawcą odkurzaczy i w tej dziedzinie odniósł najwięcej sukcesów. Wówczas poznał też swoją obecną partnerkę, która pomaga mu w prowadzeniu restauracji. Para jednak nie radzi sobie z problemami, które pojawiają się codziennie. Na pomoc przybywa Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje - Twoja Kolejka [zobacz online]
Cała Wstecz - Kuchenne Rewolucje. Co się zmieniło?
To, co zastała Magda Gessler w restauracji Trzy Smaki odjęło jej mowę. Chwilę później jednak sięgnęła po widelec i zeskrobywała nim odpadający tynk i brud.
Magda Gessler zdecydowała, że zmieni nazwę restauracji na Cała Wstecz.
Rewolucja w restauracji Cała Wstecz zaczęła się od przygotowywania bigosu.
- Właściciele są zakręceni jak ślimaki- podsumowała swoją wizytę w Całej Wstecz Magda Gessler.
Czy restauracja Cała wstecz otrzymała rekomendację?
-Sprzedajemy dziennie ok. 70-80 dań. Obroty wzrosły -powiedział właściciel, który po Kuchennych Rewlucjach schudł 10 kilogramów,
Zobacz także:Twoja Kolejka - Kuchenne Rewolucje. Co się zmieniło? [OPINIE, MENU]
Po Kuchennych Rewolucjach w restauracji Cała Wstecz króluje kuchnia śląska. Wcześniej w menu lokalu panował misz masz, można było tam znaleźć potrawy z różnych rodzajów kuchni. Po wizycie Magdy Gessler potrawy nawiązują do dawnej Czeladzi, czyli tematem głównym jest dawna kuchnia staropolska, śląska. Można zatem zamówić golonkę, bigos i żur śląski.
CZELADŹ CAŁA WSTECZ -MENU MAGDY GESSLER
- galareta z salsą pomidorową (150 g) w cenie 7 zł
Obiad: - żur śląski z ziemniakami i białą kiełbasą w cenie 10 zł
- Bigos królewski z dziczyzną i borowikami (300 g) w cenie 15 zł
- Rolada wołowa (150 g) z kluskami śląskimi i czerwona kapustą w cenie 25 zł
Deser: - "Zupa nic"- budyń waniliowy z musem malinowym w cenie 8 zł
Jakie są opinie o restauracji Cała Wstecz?
-Bardzo podoba mi się wystrój- panuje tu taki rodzinny klimat. Potrawy pyszne i tanie. Za kluski śląskie z roladą wołową i surówką zapłaciłem 25 zł- mówi pan Antoni, klient Całej Wstecz.
- Miałam okazję być w tej restauracji wczoraj.Nie byłam tam długo ale bardzo dużo zauważyłam, Tak naprawdę poszłam tam z czystej ciekawości(...)Dosłownie za moment po naszym przyjściu do stolika podszedł kelner bardzo miły pan i po kilku minutach zamówienie było podane.(...)Muszę tu nadmienić że jedzenie jest bardzo dobre a byłam już w niejednej restauracji bo dużo jeżdżę po kraju i mam porównanie- uważa pani Ania.
"Kuchenne rewolucje. Powroty". Trzecia edycja wspólnego projektu Magdy Gessler i Charlesa Daigneault.
Źródło:
TVN