https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Co roku w Strzelcach podczas dożynek odbywa się konkurs kulinarny. W tym roku wybierano najbardziej owocową konfiturę [zdjęcia]

W Strzelcach odbyły się sołeckie i parafialne dożynki oraz festyn dla mieszkańców na zakończenie wakacji. Organizatorzy zadbali, aby po oficjalnej części mieszkańcy sołectwa dobrze się bawili. O dobre humory najmłodszych zadbali animatorzy. Ponieważ był to festyn kończący wakacje panie ze stowarzyszenia "Jarzębina" przygotowały dla dzieci upominki, które przydadzą się w szkole. Zabawie towarzyszył konkurs kulinarny. W tym roku panie rywalizowały w robieniu konfitur. Zgłoszone wyroby oceniały Joanna Świetnicka (Tygodnik Pałuki) oraz Agnieszka Nawrocka (Gazeta Pomorska). Choć wszystkie konfitury były wyśmienite, pierwsze miejsce przyznano powidłom śliwkowym, które zrobiła Elżbieta Mikołajewska. Pozostałe wyroby to: konfitura brzoskwiniowa Angeli Banaszkiewicz, "cukinia a la ananas" Doroty Nadolinskiej, konfitura z wiśni Lidii Dembowskiej, szarlotka Elwiry Tomczak, konfitura morelowa Katarzyny Bronś, konfitura z czereśni Anny Stawickiej oraz nutella z powideł przygotowana przez Marzenę Kaczmarek. Wszystkie panie, za swoje konfitury odebrały nagrody.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska