1 z 16
Przewijaj galerię w dół

fot. Agnieszka Romanowicz
Ziemniaki mają od 69 do 85 kcal, tyle co winogrona. Zawierają błonnik, witaminy: A, C oraz z grupy B (B1, B2, B3 i B6), potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, jod, miedź i cynk. Nie wolno marnować ziemniaków, a zeszłoroczne są na to narażone, tymczasem stare ziemniaki są idealne do zapiekanek, mogą być nawet pomarszczone. Jak krok po kroku zrobić zapiekankę z ziemniaków? Zobaczcie w naszej galerii.
2 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
10 - 11 ziemniaków gotujemy w mundurkach do miękkości. Stopień ugotowania wygodnie sprawdzać patyczkiem do szaszłyków.
3 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Bierzemy laskę kiełbasy podwędzanej, dowolnej i dwie duże cebule.
4 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy.