Kiełbasę każdy lubi inną, ale my na grilla szczególnie polecamy śląską z serem. By urozmaicić nieco nasze danie, podamy ją w pomidorach i bazylii w sosie z musztardą. O tym, jak je przyrządzić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Potrzebne składniki:
- kiełbasa śląska z serem,
- boczek,
- cebula,
- czosnek,
- musztarda,
- przetarte pomidory,
- czosnek niedźwiedzi,
- bazylia,
- sól,
- pieprz,
- oliwki,
- kapary,
- rukola,
- tarty ser.
Kiełbasę dostarczyły nam Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Kier, jeden z najpopularniejszych producentów wyrobów mięsnych w Polsce. Firma stosuje naturalne, wyselekcjonowane przyprawy i stale odwołuje się do tradycyjnych polskich receptur.
Musztardę do sosu dostarczyła nam firma Ocetix, od ponad 60 lat producent znanych z doskonałej jakości produktów: majonezu, musztardy, octu i innych wyrobów.
Kiełbasę można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.