Brytyjscy uczeni przeanalizowali dane niemal 21 tysięcy osób.
Okazało się, że osoby jedzące najwięcej czekolady były o 12 procent mniej narażone na rozwój chorób serca i o 23 procent mniej narażone na udar mózgu względem jedzących najmniej.
Co ciekawe, większość z badanych raczyła się… mleczną czekoladą. Okazuje się też, że większe spożycie tej słodkości zmniejsza ryzyko problemów sercowo-naczyniowych. Wyniki badań opublikowano w magazynie "Heart".
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"