
Owoce cytrusowe
Pomarańcze, cytryny, czy inne owoce cytrusowe to przede wszystkim źródło witaminy C i flawonoidów. Sprzyjają wymiataniu wolnych rodników, regenerują skórę i dodają jej blasku.

Czerwone winogrona
Czerwone winogrona zawierają mnóstwo polifenoli oraz kwas elagowy. Skutecznie zapobiegają procesowi starzenia się, a nawet mogą odwrócić ten proces! Dodatkowo chronią przed wieloma chorobami przewlekłymi. Warto spożywać je w formie surowej wraz z pestkami, jednak udowodniono, że także czerwone wino które z nich powstaje ma korzystny wpływ na organizm.

Mango
Mango zawiera sporą dawkę witaminy A oraz antyoksydantów. Zmniejsza widoczność zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, chroni organizm przed szkodliwym wpływem zanieczyszczeń środowiskowych. Jest cenionym składnikiem kosmetyków anti-age.

Orzechy
Orzechy są źródłem zdrowych tłuszczów z grupy omega, a także chroniących serce przeciwutleniaczy. Dzięki cynkowi zapobiegają wiotczeniu skóry i wspomagają produkcję kolagenu, którego ilość spada wraz z wiekiem.