5 z 7
Słoik z owocami należy odstawić w ciepłe miejsce na około 6...
fot. Pixabay

Czas na dojrzewanie nalewki - klucz do smaku

Słoik z owocami należy odstawić w ciepłe miejsce na około 6 tygodni. Pamiętaj o regularnym wstrząsaniu słoikiem, aby cukier się lepiej rozpuścił i składniki się przegryzły, co jest kluczowe dla uzyskania pełni smaku.

6 z 7
Po 6 tygodniach owoce przecedzamy przez gazę, aby oddzielić...
fot. Pixabay

Przecedzanie i rozlewanie gotowej nalewki

Po 6 tygodniach owoce przecedzamy przez gazę, aby oddzielić płyn od owoców.

Gotową nalewkę rozlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu. Teraz możesz cieszyć się swoją domową nalewką malinową, bogatą w zdrowotne właściwości i wyjątkowy smak.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

Uczennice ze Stęszewa nie miały sobie równych w finale Akademii Młodego Ratownika

Uczennice ze Stęszewa nie miały sobie równych w finale Akademii Młodego Ratownika

Polecamy

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Sielcu rozstrzygnięto konkurs "Admiralski Rejs". Zdjęcia, wyniki

W Sielcu rozstrzygnięto konkurs "Admiralski Rejs". Zdjęcia, wyniki

Uczennice ze Stęszewa nie miały sobie równych w finale Akademii Młodego Ratownika

Uczennice ze Stęszewa nie miały sobie równych w finale Akademii Młodego Ratownika