
Dziś święto łasuchów. Pałaszujemy pączki. Zobaczcie, jak przygotowuje się je w firmie Jóźwiaków [zdjęcia]
Symbolem dzisiejszego dnia, czyli tłustego czwartku jest przede wszystkim pączek. Jak nakazuje tradycja, w ten dzień na naszych stołach dominuje to ciasto. O dobre zaopatrzenie zadbały liczne kujawskie cukiernie, np. firma Jóźwiaków z Inowrocławia.
Wczorajszy i dzisiejszy dzień w tej firmie był głównie podporządkowany smażeniu pączków. Na stanowiskach pracy zastaliśmy między innymi Bronisława Kachela, legitymującego sie 40-letnim stażem w cukiernictwie, a także młodych adeptów Sebastiana Marciniaka i Mateusza Przybylskiego. Natomiast wśród sprzedających ciasto była Maria Jarosz.

Dziś święto łasuchów. Pałaszujemy pączki. Zobaczcie, jak przygotowuje się je w firmie Jóźwiaków [zdjęcia]
Symbolem dzisiejszego dnia, czyli tłustego czwartku jest przede wszystkim pączek. Jak nakazuje tradycja, w ten dzień na naszych stołach dominuje to ciasto. O dobre zaopatrzenie zadbały liczne kujawskie cukiernie, np. firma Jóźwiaków z Inowrocławia.
Wczorajszy i dzisiejszy dzień w tej firmie był głównie podporządkowany smażeniu pączków. Na stanowiskach pracy zastaliśmy między innymi Bronisława Kachela, legitymującego sie 40-letnim stażem w cukiernictwie, a także młodych adeptów Sebastiana Marciniaka i Mateusza Przybylskiego. Natomiast wśród sprzedających ciasto była Maria Jarosz.

Dziś święto łasuchów. Pałaszujemy pączki. Zobaczcie, jak przygotowuje się je w firmie Jóźwiaków [zdjęcia]
Symbolem dzisiejszego dnia, czyli tłustego czwartku jest przede wszystkim pączek. Jak nakazuje tradycja, w ten dzień na naszych stołach dominuje to ciasto. O dobre zaopatrzenie zadbały liczne kujawskie cukiernie, np. firma Jóźwiaków z Inowrocławia.
Wczorajszy i dzisiejszy dzień w tej firmie był głównie podporządkowany smażeniu pączków. Na stanowiskach pracy zastaliśmy między innymi Bronisława Kachela, legitymującego sie 40-letnim stażem w cukiernictwie, a także młodych adeptów Sebastiana Marciniaka i Mateusza Przybylskiego. Natomiast wśród sprzedających ciasto była Maria Jarosz.

Dziś święto łasuchów. Pałaszujemy pączki. Zobaczcie, jak przygotowuje się je w firmie Jóźwiaków [zdjęcia]
Symbolem dzisiejszego dnia, czyli tłustego czwartku jest przede wszystkim pączek. Jak nakazuje tradycja, w ten dzień na naszych stołach dominuje to ciasto. O dobre zaopatrzenie zadbały liczne kujawskie cukiernie, np. firma Jóźwiaków z Inowrocławia.
Wczorajszy i dzisiejszy dzień w tej firmie był głównie podporządkowany smażeniu pączków. Na stanowiskach pracy zastaliśmy między innymi Bronisława Kachela, legitymującego sie 40-letnim stażem w cukiernictwie, a także młodych adeptów Sebastiana Marciniaka i Mateusza Przybylskiego. Natomiast wśród sprzedających ciasto była Maria Jarosz.