Magda Gessler to niekwestionowana mistrzyni kuchni. Nie na darmo cieszy się autorytetem, a jej dania zachwycają. I Ty możesz zachwycić swoich bliskich, serwując taką gęsinę, jaką przyrządza prowadząca Kuchenne rewolucje. Podajemy przepis na marynowaną gęś. Lista składników znajduje się poniżej.
Przepis na gęś faszerowaną według Magdy Gessler
(kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE)
Gęś przepis Magdy Gessler
Składniki:
- gęś około 5 kg
- koper
- chrzan
- listek dębu
- czosnek
- liść laurowy
- zioła do natarcia: cząber, szałwia
Farsz do gęsi
- 0,5 kg cielęciny mielonej
- pół chałki
- 100 g śliwki suszonej węgierki
- 100 g kasztanów, migdałów
- 50 g rodzynek
- 100 g tłuszczu z gęsi
- 50 g słoniny wędzonej
- 100 g wątróbki gęsiej
Warto wiedzieć także: Tyle kosztują kura na rosół, kaczka, gęś i swojskie jajka. Oto oferty prosto od rolników [ceny]
Mikołaj Rey w poszukiwaniu gęsiny. Dlaczego jest taka zdrowa?

Wideo