Google wprowadza poważne zmiany - będzie usuwał pliki i konta niektórych użytkowników! Zobacz, co się zmieni

Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Google wprowadza poważne zmiany. Będzie mógł usunąć konta użytkowników!
Google wprowadza poważne zmiany. Będzie mógł usunąć konta użytkowników! pixabay.com
Google wprowadza poważne zmiany. Będzie mógł usunąć konta nieaktywnych użytkowników i osób, które przekroczą limit bezpłatnego miejsca w chmurze. Nowe zasady Google związane są z usługami Gmail i Google Drive oraz Google Photos. Co się zmieni? Jak ogłoszone zmiany wpłyną na użytkowników Google? Sprawdź!

Zobacz wideo: Abonament RTV - pojawiły się nowe zasady i... zapłacimy więcej.

Google wprowadza duże zmiany. Nowy regulamin

Google informuje użytkowników o zmianach i nowych zasadach związanych z miejscem na dane na kontach Google, na których używane są usługi Gmail i Google Drive, w tym

  • pliki Dokumentów,
  • pliki Arkuszy,
  • pliki Prezentacji,
  • pliki Rysunków,
  • pliki Formularzy Google,
  • pliki Jamboard

oraz usługa Google Photos.

Google będzie mógł usunąć konta nieaktywnych użytkowników.

Sprawdź koniecznie

Google informuje o zmianach. Co się zmieni?

Google informuje o kolejnych zmianach. Od czerwca 2021 roku będzie mógł usunąć konta nieaktywnych użytkowników i osób przekraczających limit bezpłatnego miejsca dostępnego w chmurze.

Google od połowy 2021 roku będzie mógł usunąć konta:

  • nieaktywnych użytkowników,
  • osób, które przekroczą limit w chmurze.

Nowe zasady zaczną obowiązywać 1 czerwca 2021 r. - informuje Google.

Profile użytkowników, którzy byli nieaktywni przez 2 lata m.in. na poczcie Gmail, w plikach na Dysku lub Zdjęciach mogą zostać usunięte. Nowe zasady będą dotyczyć również osób, które przekroczą limit miejsca.

Duże zmiany w Google od 1 czerwca 2021 r. O co chodzi?

Jeśli użytkownik przez 2 lata (24 miesiące) nie wykaże żadnej aktywności w usłudze Gmail, Drive lub Zdjęcia Google, Google będzie mógł usunąć z niej treści. Nowe zasady dotyczące nieaktywności nie wpłyną na tych subskrybentów Google One, którzy nie przekraczają limitu miejsca na dane i cieszą się dobrą opinią.

Jeśli użytkownik przez 2 lata będzie przekraczać swój limit miejsca na dane, Google będzie mógł usunąć jego treści z usług Gmail, Drive i Zdjęcia Google.

Zmiany Google. Co oznaczają dla użytkowników?

Zmiany wprowadzone przez Google wpłyną na użytkowników tylko wtedy, kiedy przez 2 lata nie wykażą żadnej aktywności lub będą przekraczać limit miejsca na dane.

Zasady wchodzą w życie 1 czerwca 2021 r., więc mogą zostać wyegzekwowane najwcześniej 1 czerwca 2023 r.

Top 9 rzeczy, których nikt nigdy nie powinien szukać w wyszu...

Jeśli po 1 czerwca 2021 r. użytkownik Google nie będzie wykazywać aktywności w usłudze lub będzie przekraczać limit miejsca na dane, przed usunięciem jakichkolwiek treści otrzyma od Google z wyprzedzeniem odpowiednie e-maile z przypomnieniami oraz powiadomienia.

Nawet jeśli użytkownik nie będzie wykazywać aktywności w jednej lub więcej usługach, bądź będzie przekraczać w nich limit miejsca na dane i treści zostaną usunięte, nadal będzie mieć możliwość się w nich zalogować.

Aby sprawdzić w jakim stopniu wykorzystywane jest miejsce dostępne na koncie Google, a w razie potrzeby zwolnić miejsce w usługach Gmail, Google Drive i Google Photos, użytkownik może użyć bezpłatnego menedżera miejsca dostępnego w aplikacji Google One oraz w przeglądarce.

Te znaki zodiaku będą szczęśliwe w 2021 roku. Ich zdaniem as...

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie