Składniki:
2 duże piersi kurczaka
majonez
30 dag sera żółtego
marynata klasyczna
sól
pieprz
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Mięso lekko rozbić.
Każdą połówkę piersi rozdzielić na dwie części. Następnie mięso posolić, popieprzyć, posypać marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron kawałki mięsa, a potem dusić pod przykryciem aż do miękkości. Na schłodzone mięso nałożyć łyżką "kleks" majonezu, tak aby nie spływał z mięsa. Następnie obsypać mięso startym serem dokładnie zakrywając majonez.
Tak przygotowane mięso włożyć do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na gorąco z frytkami i surówką. Potrawa dobrze smakuje także podana na zimno jako przystawka.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zanim stała się gwiazdą, Pakosińska wyglądała jak inna osoba! Poznalibyście ją?
- Absolutne szaleństwo na nowej okładce Maryli Rodowicz. Wygładzili nawet haluksy!
- Tak Kozidrak spełnia się jako babcia. Paparazzi przyłapali ją na luzie i bez doczepów
- Sykut straci posadę w "Tańcu z Gwiazdami"? Oto, co mówi o planach na przyszłość