https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": "Pawie oko" [przepis Czytelniczki]

Krystyna Wolak (opr. ska)
Jak galaretka stężeje, wykładamy na wierzch śmietanę tortową ½ litra ubitą z 2 śmietanfixami. Posypać tartą czekoladą.
Jak galaretka stężeje, wykładamy na wierzch śmietanę tortową ½ litra ubitą z 2 śmietanfixami. Posypać tartą czekoladą. sxc.hu
Przepis pani Krystyny Wolak na ciasto "Pawie oko".

Pieczemy ciemny biszkopt, niski, wystarczy z 3 jaj.

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.

Po wystudzeniu należy nasączyć go kawą cappuccino. 2 opakowania murzynków trójkolorowych, odcinamy spody tych murzynków i układamy je na biszkopcie dociskając.

Rozpuszczamy 3 galaretki czerwone o jednym smaku - 1 i 1/2 szklanki wody na 1 galaretkę. Jak galaretka zacznie gęstnieć, dodajemy w to 3 serki homogenizowane waniliowe, wymieszać i wyląc na biszkopt z murzynkami.

Jak galaretka stężeje, wykładamy na wierzch śmietanę tortową ½ litra ubitą z 2 śmietanfixami. Posypać tartą czekoladą.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska