https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Papryka faszerowana [przepis Czytelniczki]

Krystyna Wolak (opr. ska)
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana Krystyna Wolak
Przepis pani Krystyny Wolak na paprykę faszerowaną.

Będzie potrzebne mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem, vegetą, dodajemy jedno jajko (na pół kg mielonego), paczkę ugotowanego ryżu i drobno posiekaną świeżą pietruszkę. Całość dokładnie wyrabiamy.

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.

Potrzebne będą również papryki średniej wielkości, należy je umyć, ściąć górę, wybrać nasiona, wypłukać w środku, osuszyć, a następnie nakładamy do środka farsz (wcześniej przygotowane mięso mielone).

Papryki układamy w naczyniu, zalewamy rozrobioną kostką rosołową i dusimy do miękkości - papryki powinny być do połowy przynajmniej zalane rosołkiem. Pod koniec do wywaru można dodac przecier pomidorowy. Smacznego),

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska