2 woreczki ryżu długoziarnistego białego,może być brązowy, kostka warzywna Galeo 50dag piersi z kurczaka (można zastąpić grubymi parówkami), 50 dag pieczarek, przyprawa do kurczaka Galeo,przyprawa curry Galeo, 3 łyżki oliwy, sól, pół szklanki słodkiej śmietany, owoce lub natka pietruszki.
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Ryż ugotować u osolonej wodzie z dodatkiem kostki warzywne Galeo,mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie - posypać curry wymieszanej z przyprawą do kurczaka.
Pieczarki umyć pokroić w cieńkie plasterki i dodać do kurczaka dusić około 5 minut.
Na koniec dodać pół szklanki słodkiej śmietany.Wyłożyć na ciepły ryż posypać natką pietruszki lub dodać ulubione owoce, pasują banany,kiwi lub mandarynki.
Czytaj e-wydanie »