Festiwal Smaków Food Trucków zawitał do Golubia-Dobrzynia.
- Mobilne restauracje z różnych regionów Polski prezentują smaki, które przeniosą uczestników w kulinarne podróże do Meksyku, Hiszpanii, Belgii i wielu innych zakątków świata. W menu pojawiły się klasyczne dania kuchni meksykańskiej, czyli tacos, aromatyczne burrito oraz nachosy. Wielbiciele amerykańskiej kuchni znajdą na festiwalu tradycyjne streetfoodowe dania, takie jak soczyste burgery wołowe, zapiekanki i chrupiące frytki belgijskie. Nie brakuje też czegoś na deser. Wśród słodkości królują hiszpańskie pączki churros, kebab na słodko i lody tajskie - informują organizatorzy II Festiwal Smaków Food Trucków w Golubiu-Dobrzyniu.
W ramach atrakcji dodatkowych przygotowano grę terenową z nagrodami w postaci gadżetów oraz bonów na dania z food trucków.
Zaplanowano też wybory na najsmaczniejszego food trucka.
- Głosy zbierane są do specjalnej skrzyneczki, znajdującej się przy namiocie organizatora. Spośród wszystkich mobilnych restauracji wybrany i nagrodzony zostanie ten, który przypadnie do gustu największej liczbie uczestników. Na terenie festiwalu znajdzie się również strefa konsumpcyjna oraz strefa chill z leżaczkami, gdzie można będzie odpocząć i cieszyć się atmosferą wydarzenia - dodają organizatorzy.
W sobotę 14 września mobilne restauracje pracują od godz. 12 do 21, a w niedzielę w godz. 12-20.
Zobacz w galerii zdjęcie z Festiwalu Smaków FOOD Trucków - 14 września 2024
Czytaj w serwisie:
