Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Italian House / La Nonna Siciliana - opinie po Kuchennych rewolucjach

mz
Italian House po Kuchennych rewolucjach zmienił nazwę na La Nonna Siciliana.
Italian House po Kuchennych rewolucjach zmienił nazwę na La Nonna Siciliana. Jacek Smarz
La Nonna Siciliana to restauracja, która przed rewolucjami nosiła nazwę Italian House. Co oprócz nazwy zmieniła podczas Kuchennych rewolucji Magda Gessler? Czy warto odwiedzić La Nonna Siciliana? Co dobrego znalazło się w nowym menu? Zobaczcie!

La Nonna Siciliana Kuchenne rewolucje

Toruński „Italian House” borykał się z wieloma problemami, nie tylko z brakiem klientów. Właściciel miał kłopoty z zarządzaniem lokalem, problematyczny okazał się także szef kuchni. Dlatego na pomoc lokalowi przyjechała Magda Gessler. Restauratorka zmieniła nazwę na La Nonna Siciliana, wprowadziła do menu nowe dania, a w restauracji - nowy wystrój. Czy to wystarczyło, by do La Nonny zaczęło przychodzić więcej gości? Zobaczcie!

Jesteś fanem Magdy Gessler i jej Kuchennych rewolucji? To na pewno Cię zainteresuje:

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

La Nonna Siciliana odcinek online

Jeśli nie mogliście obejrzeć Kuchennych rewolucji w telewizji, a jesteście ciekawi, jak przebiegały zmiany w La Nonna Siciliana, zobaczcie program online. Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji można oglądać online w internecie na player.pl:

La Nonna Siciliana opinie

Jakie opinie o restauracji La Nonna Siciliana mają goście? Czy z opinii klientów wynika, że rewolucja się udała? Zobaczcie sami! Poniżej prezentujemy wybrane komentarze na temat lokalu, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Wybraliśmy się do tej restauracji, ponieważ słyszeliśmy o Kuchennej Rewolucji jaka miała tam miejsce, byliśmy ciekawi czy nadal jest tam tak fajnie, jak to było pokazane w telewizji. Wnętrze bardzo klimatyczne, można się przenieść myślami na Sycylię. Piękny obraz sycylijskich krajobrazów na głównej ścianie w restauracji. Na posiłek czekaliśmy około pol godziny, klientów było dość sporo, także na zewnątrz. Zamówiliśmy Dania makaronowe, jedno spaghetti pikantne z jalapeno, a drugie z karty Pani Magdy Gessler makaron w sosie pomidorowym z bakłażanem. Było bardzo smacznie, posiłek był podany gorący. Menu jest bardzo duże i osobiście nam ciężko było się na coś zdecydować. Ceny średnie, zróżnicowana karta win, ceny też nienajwyższe, już za 8 zł można dostać kieliszek wina, w innych restauracjach to prawie dwa razy tyle. Myślę, że jeszcze kiedyś tam zajrzymy. Polecamy - ocenia Mirabilandia5.

- Byliśmy wczoraj w La Nonna Siciliana przed godziną 19. Żadnych tłumów nie było, kelner od razu do nas podszedł z kartą. Siedzieliśmy w fajnym miejscu przy oknie. W środku bardzo klimatycznie-wszędzie pozapalane lampiony, ładne dekoracje stojące na starych beczkach. A jedzenie - pyszne!!! Ja miałam CARBONARĘ a mąż SALTIMBOCCA ALLA ROMANA czyli eskalopki. Na jedzenie wcale nie czekaliśmy tak długo jak mówią inni. U nas to było może 30 minut ale to przecież nie jest bar typu fast food. Jedzenie bardzo nam smakowało, dziś na pewno wrócimy spróbować jeszcze czegoś innego :) - dodaje Pat.

- W tym miejscu było już kilka restauracji. Chyba ktoś próbuje nowych rzeczy nie poprawiając jednego najważniejszego - jakości posiłków i przede wszystkim obsługi klienta. Jedzenie mocno średnie, za taka cenę można w Toruniu zjesc naprawdę świetne potrawy. Obsługa nieprofesjonalna, nie podaje sztućców, zamawiając 2 herbaty dostaliśmy jedna w małym dzbanku. Długi czas oczekiwania, produkty niespecjalnej jakości - komentuje z kolei Emixy0.

- W restauracji tej byłem kilka razy. Na żadnym daniu się nie zawiodłem. Obsługa jedynie traktuje klienta jak w fabryce. Człowiek przychodzi, należy wydać mu jedzenie i posprzątać. Myślę, że warto byłoby popracować nad relacjami - dodaje Maciej.

- Byłem dwa razy, dla pewności wrażeń, i nie zawiodłem się. Bogate menu-dla każdego, potrawy poprawne, obsługa starająca się, bardzo miły wystrój i nastrój, muzyka na żywo b. klimatyczna (rzadko muzyka tak nie przeszkadza, jak tutaj). Prowadzona bez napięcia, ze świadomością możliwości i ograniczeń-warto spróbować czegoś nowego w cały czas dosyć ubogiej ofercie Torunia. Chętnie tu jeszcze z rodziną młodszą i starszą wrócę - ocenia Piotr.

Jak widać, większość opinii o restauracji jest pozytywnych, zdarzają się jednak negatywne komentarze. dlatego najlepiej wybrać się do La Nonna Siciliana osobiście, by samemu spróbować podawanych tam dań i wyrobić sobie własną opinię.

Poznaj także szczegóły innej rewolucji z nowego sezonu Kuchennych rewolucji: Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach". "Ceny z kosmosu" [opinie, zdjęcia]

La Nonna Siciliana menu ceny

Jakie dania z nowego menu w restauracji La Nonna Siciliana poleca Magda Gessler? Prezentujemy wybrane pozycje z karty, znane z programu Kuchenne rewolucje, wraz z ich cenami:

  • MOZZARELLA DI BUFALA 22.00
    mozzarella z mleka bawolego z pomidorkami koktajlowymi i oliwą, podawana z pieczywem
  • CAPONATA SICILIANA - 22.00 zł
    bakłażan, oliwki, kapary, seler, seler naciowy, pomidory koktajlowe, rodzynki, orzeszki pini, sos pomidorowy, posypane serem Ricotta Salata, podawane na zimno z grzankami czosnkowymi
  • FOCACCIA - 12.00 zł
    biała pizza z rozmarynem i oliwą
  • PARMA - 23.00 zł
    szynka parmeńska z białą mozzarellą, oliwą, czosnkiem i pietruszką, zapiekana w piecu, podawana z pieczywem
  • PASTA ALLA NORMA - 25.00 zł
    makaron casarecce z sosem pomidorowym, białym winem, bakłażanem, czosnkiem i selerem naciowym, posypany serem Ricotta Salata
  • TONNO SICILIANO - 69.00 zł
    stek z tuńczyka (250g) naszpikowany anchois, pancettą, kaparami, oliwkami, selerem naciowym, podawany z kuskusem z rodzynkami
  • DESER CANNOLI - 17.00 zł
    chrupiace rurki nadziewane puszystym serem ricotta, kandyzowanymi pomarańczami, miodem, posypane czekoladą, podawane z lodami

Zobacz także: Kuchenne Rewolucje Powroty w La Nonna Siciliana w Toruniu

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska