
Jajka na odchudzanie i budowę masy mięśniowej
Jajka na miękko zawierają łatwo przyswajalne tłuszcze nienasycone i aminokwasy, które dodają energii i dają uczucie sytości na długi czas.
Cysteina – aminokwas zawarty w jajkach - przyśpiesza metabolizm i usuwanie toksyn z organizmu.
Dzięki białku i wysokiej zawartości aminokwasów, regularne spożywanie jajek wspomaga budowę mięśni.

Jajka na odporność
Dzięki wysokiej zawartości białka, jajka wspierają układ immunologiczny, zapobiegają rozwojowi wirusów i bakterii.

Jajka zapobiegają anemii
Jajka są bogate w witaminę D oraz zawierają żelazo. Regularne spożywanie jajek pomaga zapobiec anemii.

Jajka wspomagają mózg i pamięć
Lecytyna zawarta w jajkach jest ważna dla utrzymania i poprawy funkcjonowania układu nerwowego. Cholina wpływa pozytywnie na proces uczenia się i zapamiętywania.