5 z 6
Karp zapieczony z serem...
fot. Tomasz Hołod

Karp zapieczony z serem
Podczas kulinarnych zmagań można sięgać do tradycji, ale warto też eksperymentować.

- Najpopularniejsza forma jego podania to oczywiście karp panierowany, znany i lubiany w całym kraju. Pamiętajmy, że mimo dobrego smaku, podczas procesu smażenia ryba traci cenne wartości odżywcze – radzi Ewa Polińska, ekspert Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej - Chcąc urozmaicić dotychczasowy sposób jej przyrządzania, warto podać karpia zapieczonego np. z serem żółtym i pieczarkami.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Karol Nawrocki w Toruniu: „Będę strażnikiem trzynastej i czternastej emerytury”

Karol Nawrocki w Toruniu: „Będę strażnikiem trzynastej i czternastej emerytury”

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Polecamy

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

Karol Nawrocki w Toruniu: „Będę strażnikiem trzynastej i czternastej emerytury”

Karol Nawrocki w Toruniu: „Będę strażnikiem trzynastej i czternastej emerytury”

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy