MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Uczniowie "Grota" uczą się rysunku w Jędrzejowskiej Galerii na Szlaku [ZDJĘCIA]

Uczniowie "Grota" uczą się rysunku w Jędrzejowskiej Galerii na Szlaku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Do ośrodka w Grupie pod Grudziądzem trafiło 50 osób, które przeszły "zieloną granicę"

Do ośrodka w Grupie pod Grudziądzem trafiło 50 osób, które przeszły "zieloną granicę"

Dzień Dziecka 2024 w kinie Helios w Bydgoszczy. Co fajnego się szykuje?

Dzień Dziecka 2024 w kinie Helios w Bydgoszczy. Co fajnego się szykuje?

Komenda Powiatowa Policji w Rypinie upamiętniła tragicznie zmarłego policjanta

Komenda Powiatowa Policji w Rypinie upamiętniła tragicznie zmarłego policjanta