Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej zapraszają na warsztaty pn. „Wołowina na grilla”. Odbędą się 26 listopada w godz. 8 – 16 w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie. Zapisy są przyjmowane do 21 listopada.
Tutaj zapiszesz się na warsztaty
Szkolenie skierowane jest do:
- przedstawicieli branży mięsnej (producentów, przetwórców)
- branży gastronomicznej
- rolników
- hodowców
- KGW
- szkół gastronomicznych i rolniczych
- twórców produktu tradycyjnego i regionalnego
Warsztaty poprowadzą: lek. wet. Jacek Kucharski, szef kuchni Łukasz Gamoń oraz Krzysztof Leśniewski, autor książek kulinarnych.
W programie
- BHP i obsługa grilli, wędzarni, pieca itd.
- praktyki produkcyjne GHP, GMP oraz HACCP.
- zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności.
- peklowanie i marynowanie oraz obróbka termiczna .
- zajęcia praktyczne
- zasady i logistyka imprez cateringowych
Liczba miejsc jest ograniczona. - Informacja o zakwalifikowaniu się na szkolenie zostanie przekazana telefonicznie do 22 listopada 2024 r. – zapowiada KPODR.
Informacji w tej sprawie udziela Beata Chełminiak, e-mail: [email protected], tel. 52 386 72 13, 723 692 545.
