https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jak właściwie grillować wołowinę? Zaproszenie na bezpłatne warsztaty w Minikowie

Agnieszka Romanowicz
Obsługa grilli, wędzarni i pieca oraz peklowanie i marynowanie wołowiny to część zagadnień, które będą poruszone w czasie warsztatów w Minikowie.
Obsługa grilli, wędzarni i pieca oraz peklowanie i marynowanie wołowiny to część zagadnień, które będą poruszone w czasie warsztatów w Minikowie. Pixabay
Jaki grill wybrać, na co uważać, jak przygotować mięso do grillowania i nadążyć w razie cateringu? Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie zaprasza na bezpłatne warsztaty.

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej zapraszają na warsztaty pn. „Wołowina na grilla”. Odbędą się 26 listopada w godz. 8 – 16 w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie. Zapisy są przyjmowane do 21 listopada.

Tutaj zapiszesz się na warsztaty

Szkolenie skierowane jest do:

  • przedstawicieli branży mięsnej (producentów, przetwórców)
  • branży gastronomicznej
  • rolników
  • hodowców
  • KGW
  • szkół gastronomicznych i rolniczych
  • twórców produktu tradycyjnego i regionalnego

Warsztaty poprowadzą: lek. wet. Jacek Kucharski, szef kuchni Łukasz Gamoń oraz Krzysztof Leśniewski, autor książek kulinarnych.

W programie

  • BHP i obsługa grilli, wędzarni, pieca itd.
  • praktyki produkcyjne GHP, GMP oraz HACCP.
  • zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności.
  • peklowanie i marynowanie oraz obróbka termiczna .
  • zajęcia praktyczne
  • zasady i logistyka imprez cateringowych

Liczba miejsc jest ograniczona. - Informacja o zakwalifikowaniu się na szkolenie zostanie przekazana telefonicznie do 22 listopada 2024 r. – zapowiada KPODR.
Informacji w tej sprawie udziela Beata Chełminiak, e-mail: [email protected], tel. 52 386 72 13, 723 692 545.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska