1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica,...
fot. pixabay.com

Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica, dziś można kupić specjalne słoje, choć ten zwykły też wystarczy.

2 z 11
Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum...
fot. Pixabay.com

Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum 30-procentowa, im więcej tłuszczu, tym lepiej.

3 z 11
Śmietanę chłodzimy w lodówce.
fot. Pixabay.com

Śmietanę chłodzimy w lodówce.

4 z 11
Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy...
fot. pixabay.com

Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy słoika. Zakręcamy go i potrząsamy przez kilka minut.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Astoria spisała się! Będzie piąty mecz o awans do PLK. Tak kibicowaliście koszykarzom

Astoria spisała się! Będzie piąty mecz o awans do PLK. Tak kibicowaliście koszykarzom

"Miej Serce Do Biegania" - wyjątkowy bieg w Inowrocławiu. Zobaczcie zdjęcia

"Miej Serce Do Biegania" - wyjątkowy bieg w Inowrocławiu. Zobaczcie zdjęcia

Bydgoszczanie ruszyli do urn. Tak przebiegł w naszym mieście wybór prezydenta

Bydgoszczanie ruszyli do urn. Tak przebiegł w naszym mieście wybór prezydenta

Zobacz również

Astoria spisała się! Będzie piąty mecz o awans do PLK. Tak kibicowaliście koszykarzom

Astoria spisała się! Będzie piąty mecz o awans do PLK. Tak kibicowaliście koszykarzom

"Miej Serce Do Biegania" - wyjątkowy bieg w Inowrocławiu. Zobaczcie zdjęcia

"Miej Serce Do Biegania" - wyjątkowy bieg w Inowrocławiu. Zobaczcie zdjęcia