https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Konkurs kulinarny „Dynia-Królowa jesiennego stołu na słodko lub wytrawnie” w Sokołowie [zobacz zdjęcia]

Karolina Rokitnicka
W Sokołowie odbył się konkurs kulinarny „Dynia-Królowa jesiennego stołu na słodko lub wytrawnie”
W Sokołowie odbył się konkurs kulinarny „Dynia-Królowa jesiennego stołu na słodko lub wytrawnie” UG
Panie z Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Golub-Dobrzyń spotkały się w Sokołowie.Miejscowe koło zorganizowało spotkanie integracyjne połączone z konkursem kulinarnym „Dynia-Królowa jesiennego stołu na słodko lub wytrawnie”.

Panie z KGW wykazały się umiejętnościami kulinarnymi i pomysłowością. Oryginalna była także prezentacja przygotowanych potraw. Oceniali je: Michał von Ossowski (kierownik Wydziału Rozwoju Rynków Rolnych KOWR OT Bydgoszcz), posłanka Anna Gembicka i Magdalena Powroźnik - pracownik KOWR OT Bydgoszcz.

- Jak się okazało najbardziej w smaki jurorów trafiło ciasto piernikowe z dżemem ananasowo-dyniowym i kremem z dyni hakkaido, przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich z Białkowa. Drugie miejsce komisja konkursowa przyznała Kołu Gospodyń Wiejskich z Podzamku Golubskiego za chleb dyniowy z dżemem dyniowym, natomiast trzecie – Kołu Gospodyń Wiejskich z Węgierska za poduszki dyniowe na liściach sałaty. Nagrody za zwycięskie potrawy ufundowane były przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa – informuje Urząd Gminy Golub-Dobrzyń.

W programie spotkania w Sokołowie, oprócz degustacji potraw, były ciekawe wykłady. Blogerka Justyna Biesiada z circularkitchen.pl mówiła o sposobach na niemarnowanie żywności. Jolanta Kwiecień poruszyła natomiast temat asertywności kobiet. Atrakcją dodatkową był koncert fortepianowy Bartłomieja Kozłowskiego z Ośrodka Chopinowskiego w Szafarni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska