https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kucharze z regionu pojechali gotować do Watykanu

Rafał Godziemski prowadzi restaurację Memo na bydgoskich Jatkach.
Rafał Godziemski prowadzi restaurację Memo na bydgoskich Jatkach. Tomasz Czachorowski
Jednym z nich jest Rafał Godziemski, szef kuchni bydgoskiej restauracji Memo. Będzie gotował między innymi dla papieża.

Rafał Godziemski z Bydgoszczy oraz Tomasz Łagowski z toruńskiego Alter Ego już pojechali do Włoch, by tam gotować podczas świątecznej kolacji miedzy innymi dla papieża Franciszka, gości Ambasady Polskiej w Rzymie oraz włoskiej Polonii.

Panowie, którym potowarzyszy jeszcze trzech kucharzy z innych miast w Polsce, zostali wybrani spośród wielu znakomitych w swoim fachu.

Co przygotują dla swoich gości? Na samą myśl cieknie ślinka.

- Zaserwujemy między innymi ryby w sosie piernikowym, śledzie na trzy sposoby, flądrę z ziemniakami i sosem chrzanowym - wymienia Godziemski. - Te kolacje mają upłynąć pod znakiem polskich ryb.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska