Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kucharze z regionu pojechali gotować do Watykanu

Joanna Pluta
Joanna Pluta
Rafał Godziemski prowadzi restaurację Memo na bydgoskich Jatkach.
Rafał Godziemski prowadzi restaurację Memo na bydgoskich Jatkach. Tomasz Czachorowski
Jednym z nich jest Rafał Godziemski, szef kuchni bydgoskiej restauracji Memo. Będzie gotował między innymi dla papieża.

Rafał Godziemski z Bydgoszczy oraz Tomasz Łagowski z toruńskiego Alter Ego już pojechali do Włoch, by tam gotować podczas świątecznej kolacji miedzy innymi dla papieża Franciszka, gości Ambasady Polskiej w Rzymie oraz włoskiej Polonii.

Panowie, którym potowarzyszy jeszcze trzech kucharzy z innych miast w Polsce, zostali wybrani spośród wielu znakomitych w swoim fachu.

Co przygotują dla swoich gości? Na samą myśl cieknie ślinka.

- Zaserwujemy między innymi ryby w sosie piernikowym, śledzie na trzy sposoby, flądrę z ziemniakami i sosem chrzanowym - wymienia Godziemski. - Te kolacje mają upłynąć pod znakiem polskich ryb.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska