MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje: "Czardasz" Gdańsk [OPINIE, CENY, MENU, ONLINE]

mz
Jakie opinie mają o restauracji "Czardasz" po Kuchennych rewolucjach goście? Sprawdźcie opinie, menu oraz ceny.
Jakie opinie mają o restauracji "Czardasz" po Kuchennych rewolucjach goście? Sprawdźcie opinie, menu oraz ceny. Lukasz Gdak
Dlatego w "Czardaszu" potrzebna była pomoc Magdy Gessler? Jak przebiegły Kuchenne rewolucje? Jakie są opinie o restauracji po rewolucji? Przedstawiamy opinie gości, menu oraz ceny.

Kuchenne rewolucje: "Czardasz" Gdańsk

Jak czytamy na stronie programu, restauracja "Czardasz" istnieje już od 50 lat i w PRL-u była słynna na cały Gdańsk – o czym dzisiaj przypominają już tylko entuzjastyczne wpisy sprzed dziesięcioleci w księdze pamiątkowej w licznych językach – polskim, rosyjskim czy angielskim! Tak było kiedyś, ale renoma „Czardasza” minęła jak i tamta epoka. Wnętrze „Czardasza” też wygląda trochę jak skład zapomnianych staroci. Do menu wkradły się pozycje zupełnie niewęgierskie, jak „sałatka caprese”, które jednak nie są w stanie przyciągnąć nowych gości. Podobnie jak młoda i ambitna szefowa kuchni, która otwarcie przyznaje, że nie ma pojęcia o kuchni węgierskiej!

Dlatego w "Czardaszu" potrzebna była pomoc Magdy Gessler? Czy rewolucja się udała?

"Czardasz" Gdańsk opinie

Jakie opinie po Kuchennych rewolucjach mają goście restauracji "Czardasz" w Gdańsku? Prezentujemy wybrane opinie (pisownia oryginalna, opinie nie zawszą są zgodne ze stanowiskiem redakcji).

- Do restauracji Czardasz wybraliśmy się z ciekawości... Bardzo miła obsługa, pani poleciła nam nunch, czyli zupa ,drugie danie I napój do wyboru... Kapuśniak- ciut za słony , ale pyszny, sporo mięsa, treściwy zjedliśmy ze smakiem. Zupa rybna- z kawałkami łososia, selerem naciowym I włoszczyzną, zupa lekka, dobra. Placek węgierski - chrupiący placek ,duże kawałki mięsa, pyszny sos gulaszowy bardzo smaczny. Pierożki z mięsnym farszem- drożdżowe ciasto , mięsne nadzienie jak dla mnie ciut za pikantne...
Ogólnie polecam, tanio I smacznie - ocenia Agnieszka.

- Obsługa bardzo miła, bogracz bardzo dobry, przystawka w postaci 4 szt. pierożków też dobra, ale żeberka nie powalają wcale. Były nijakie i bez smaku, ziemniaki opiekane chyba ze dwa razy i nie dało się zjeść do tego mizeria mizerna - wspomina swój pobyt w lokalu "Czardasz" Wioletta.

- W "Czardaszu" pojawiliśmy się z ciekawości. Jesteśmy miłośnikami kuchni węgierskiej. Przy stolikach brzydkie, poprzewracane kwiaty w doniczkach. Obsługa podeszła do nas po paru minutach, czas oczekiwania na jedzenie umiarkowany. karkówka w węgierskiej marynacie:...danie na talerzu wyglądało bardzo ubogo, mała ilość ziemniaków, mizeria z 2/10 szklarniowego ogórka, mikroskopijna ilość śmietany, kompletnie rozwodnionej na dnie miseczki (Pewnie zrobiona dzień wcześniej skoro ogórki zdążyły pościć wodę)... kompletne bez aromatu i smaku. Trochę to dziwi, ponieważ mamy sezon na ogórki gruntowe i warzywniak obok), mięso dobrze dopieczone,ale przeciętnych rozmiarów. Bogracz: podany w interesujący sposób, pikantny, mięso dobre, wielkość zadowalająca. Okazuję się, by móc uregulować rachunek trzeba niestety się osobiście pofatygować do baru i chwilę przy nim poczekać, gdyż cała obsługa znajduję się na zapleczu - wspomina Karol.

- Wszystko na plus! Placek ogromny, pyszny, bardzo intensywne smaki. Patelnia genialna, warzywka i morela cudowna. Pani która nas obsługiwała miła i konkretna. Miejsce godne polecenia - zachwala Paulina.

"Czardasz" Gdańsk menu, ceny

Jakie dania można znaleźć w menu restauracji "Czardasz" w Gdańsku? Prezentujemy wybrane pozycje z menu oraz ceny w "Czardaszu".

- ziemniaczany placek węgierski z gulaszem cielęco-wieprzowym (26 zł)
- żeberka wieprzowe glazurowane pastą pomidorowo-paprykową (32 zł)
- grillowana złocista karkówka w węgierskiej marynacie (28 zł)

Wśród dań polecanych przez Magdę Gessler w menu w "Czardaszu" znalazły się m.in.:
- bogracz - gęsta węgierska zupa cielęco-wieprzowa (19 zł)
- pierś kacza z marmoladą z czerwonej papryki i duszonymi w tokaju morelami (34 zł)
- wątróbka cielęca z plastrami wędzonej słoniny i karmelizowaną cebulą (26 zł)

Kuchenne rewolucje: "Czardasz" Gdańsk online

Odcinek Kuchennych rewolucji przeprowadzonych w restauracji "Czardasz" w Gdańsku można oglądać online w internecie na player.pl.

Kuchenne rewolucje: "Czardasz" Gdańsk online

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska