https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Gościniec Myśliwski Gdańsk [OPINIE, MENU, ONLINE]

JJ
Kuchenne Rewolucje Gościniec Myśliwski Gdańsk [OPINIE, MENU, ONLINE, 29.06.2017]
Kuchenne Rewolucje Gościniec Myśliwski Gdańsk [OPINIE, MENU, ONLINE, 29.06.2017] Sylwia Dąbrowa
Tym razem Magda Gessler zajęła się restauracją Gościniec Myśliwski w Gdańsku.

Gościniec Myśliwski w Gdańsku to pierwsza restauracja, która Magda Gessler odwiedziła po wakacyjnej przerwie w 2014 roku. Ten odcinek mogliśmy oglądać w 10 sezonie popularnego programu kulinarnego Kuchenne Rewolucje na antenie TVN.

Gościniec Myśliwski, lokal z mało przyciągającym wnętrzem i niezbyt smacznie wyglądającym menu, borykał się ze sporymi problemami finansowymi. Właściciel lokalu zamiast liczyć zyski dokładał do interesu. Na pomoc przyjechała Magda Gessler, która przeprowadziła Kuchenne rewolucje.

Kuchenne Rewolucje Gościniec Myśliwski Gdańsk[MENU]

Co znajdziemy w menu Gościńca Myśliwskiego? W lokalu serwowane są cepeliny z dziczyzną, okrasą z boczku i z kurek w cenie 28 zł, pierogi i przekąski od 16 do 22 zł za porcję, zupę myśliwską za 24 zł, rosół za 12 zł, barszcz ukraiński za 16 zł. Pielmieni (rodzaj ukraińskich uszek z mięsem) kosztują 32 zł. W menu Gościńca Myśliwskiego w Gdańsku jest też polędwica z jelenia za 42 zł, pieczeń z dzika z buraczkami, cepelinami i kaszą perłową za 46 zł, zrazy z daniela z buraczkami i kluskami śląskimi za 46 zł, czy stek z jelenia za 78 zł.

Kuchenne Rewolucje Gościniec Myśliwski Gdańsk [OPINIE]

Czy Gościniec Myśliwski ze swoim menu spodoba się klientom?

-Jest przytulnie i miło. Chętnie tu wrócę z koleżankami i rodziną. Miejsce jest bardzo fajne. -mówi pani Janina, klientka lokalu Gościniec Myśliwski w Gdańsku. Pani Janina mieszka w Gdańsku na stałe, ale zapowiedziała, że menu Gościńca Myśliwskiego będzie polecała turystom. Sama prowadzi pensjonat , więc będzie to robić z pełną odpowiedzialnością...

-Ceny nie są zachwycające, ale jedzenie jest tego warte. Barszcz ukraiński smakował pysznie. Na pewno jeszcze coś spróbuje z menu. -mówi pan Dariusz, który pracuje w Gdańsku.

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

- Piękny wystrój i znakomite jedzenie. Szczególnie dziczyzna. Szynka z dzika rozpływa się w ustach- oceniają efekty pracy Magdy Gessler klienci.

Po Kuchennych rewolucjach w Gościńcu Myśliwskim w Gdańsku

Właściciel restauracji Gościniec Myśliwski Grzegorz Dziekoński pozytywnie ocenia Kuchenne Rewolucje i wizytę Magdy Gessler. – Mam około 20-30 procent klientów więcej. Czekam na weekend po emisji i trochę się stresuję. Ale goście reagują bardzo pozytywnie na zmiany – zdradza. Ma zamiar wydłużyć godziny otwarcia Gościńca Myśliwskiego.

– Klienci pytają, czy mamy nowego kucharza, choć nie zmienialiśmy pracowników. To zasługa tego, że wiele się podczas rewolucji nauczyli. Kucharz gotuje to, co wychodzi mu najlepiej – mówi Dziekoński.

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

D
Daga

Chinka byłaby świetna, gdyby się wzięła do roboty. "Dzień dobly" można powiedzieć do dziecka, które tak samo sepleni, ale nie do gości, a już na pewno nie na fp biznesowym. Nie może być też tak, że gość składa zamówienie, a na to słyszy "Excuse me?", albo pani nie przekazuje zamówienia kucharzowi, tylko coś zmyśla. A jak zamierzała zamawiać reklamy? Wyręczać się znowu kimś, kto je poprawnie napisze? Jako menadżerka nie robiła nic, ale fizycznie też nie chciała pracować. Ciekawe, czy ten jej dyplom z uniwersytetu w ogóle jest ważny w Polsce. Zamiast się brać do roboty, to wymyśliła, że ją zwolniono z powodów rasowych, "bo jest Chinką". WTF?

 

A właściciel, cóż. Jak ktoś jest skąpy, to zawsze będzie oszukiwał klientów. Albo na słabej jakości produktach, albo na zawyżonej cenie. 

G
Gk
Kelnerka przepiękna cud kobita prze śliczna chciałbym ją poznać
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska