https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje Sumui Kraków [ONLINE, TVN, OPINIE, MENU]

JJ
Kuchenne rewolucje Sumui Kraków [ONLINE, TVN, OPINIE, MENU]
Kuchenne rewolucje Sumui Kraków [ONLINE, TVN, OPINIE, MENU] Grzegorz Jakubowski
Magda Gessler pojechała do Krakowa, gdzie przeprowadziła Kuchenne Rewolucje w restauracji Samui.

Ta Kuchenna Rewolucja została przeprowadzona przez Magdę Gessler w 2012 roku. Kilka miesięcy później restauracje samui odwiedził także Charlie w programie dostępnym w player.pl "Kuchenne rewolucje - Powroty".

Kuchenne Rewolucje. Restauracja "Samui" (Kraków)

W samym centrum starego Krakowa swoją restaurację otworzył pan Rafał z żoną Dorotą. Pomysł jej powstania narodził się w jego głowie pod wpływem pasji związanej z muay thai, czyli tajskim boksem.

To dzięki niemu Rafał zaczął podróżować do Tajlandi na turnieje sportowe, gdzie zakochał się w krajobrazie, w zapachach i w kuchni. Tą miłością chciała zarazić nie tylko przyjaciół, ale wszystkich krakowian. Niestety, przekonanie gości do tajskich smaków nie jest łatwe.

Zobaczcie jak Magda Gessler zmieniła krakowską restauracje Samui.

Kuchenne rewolucje - restauracja Samui Kraków [OPINIE]

"Najlepsza tajska kuchnia w Polsce. Byłam w Tajlandii wiele razy i uwielbiam tajskie jedzenie i krakowskie Samui bardzo mnie zachwyca swoją oryginalnością i smakami. Obsługa na 5, wystrój szczególnie po ostatnich zmianach na 5, kuchnia bezkonkurencyjna" - Karina

"Przyjeżdżając do Krakowa zawsze odwiedzam Samui. Średnio raz na pół roku w ciągu ostatnich 3 lat. A wcześniej mieszkając w Krakowie 4 lata. Wczoraj pierwszy raz czułam się rozczarowana. W mojej ulubionej zupce mnóstwo trawy cytrynowej, której pól roku temu nie wyławiałam w ogóle, choć czułam jej smak. Poza tym zamiast pieczonej papryki, czerwona cebula, którą widziałam tam po raz pierwszy. Pad Thai lekko słodkawy i to jedyny smak, który można było wyczuć. W ogóle nie doprawiony, mdły. Karta nowa i nowe niefajne wrażenie. Tęsknię za tamtym Samui, które znam od lat. Mam nadzieję, że gdy przyjdę następnym razem, to się nie rozczaruję. W przeciwnym razie będę musiała szukać nowego ulubionego miejsca w Krakowie. Na plus, bardzo miła i profesjonalna obsługa." - Aneta

"Restauracja jest w porządku. Jak na centrum Krakowa ceny nie są bardzo wygórowane, chociaż tez niemałe. Zamówiłem łososia z bazylia, był dobry, ale ani mnie nie zaskoczył pozytywnie ani negatywnie. Ot łosoś. Nie jest to miejsce do którego bym chciał koniecznie wrócić, ale też nie będę celowo omijać. Plus za dobre herbaty, chociaż większości brak tych, które są w karcie." - Kamil

"Jak zawsze obsługa bardzo miła i pomocna. Od razi podano nam karty, a później zebrano zamówienie itd. Czas oczekiwania na dania bardzo krótki. Na pierwszy ogień poszedł Tom Yam Kung bez śmietany 4- kocham te zupę, dzięki niej czuje się szczęśliwsza na główne danie wieprzowina w bazylii Thai Style - porcja adekwatna do ceny, mąż musiał pomoc skończyć. Polecam te restauracje, jadam tam odkąd pamiętam czyli już jakieś 7 lat. Zawsze wszystko podane estetycznie i dobrze doprawione. Obsługa zawsze miła. Jeśli ktoś lubi ostra kuchnie to to jedyny raj w tym mieście. Po ostrym jedzeniu człowiek jest po prostu szczęśliwszy" - Magdalena

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska