Pani Marta szalotkę prowadzi z partnerem Norbertem. Widać, że między nimi iskrzy, ale chyba nie w odpowiednim kierunku...Marta jest krytykowana przez partnera, a Norbert widzi złe podejście do pracowników swojej ukochanej. Jest między nimi gorąco. W rozmowach ze sobą nie przebierają w słowach. Okazuje się, że para skrywa tajemnicę...
Po pierwszych rozmowach z właścicielami Magda Gessler zdiagnozowała problem. zaproponowała, żeby póki co Marta prowadziła restaurację bez pomocy Norberta. Podała tez swoją propozycję nowej nazwy - Szarlotka z Rumieńcem. Zabrała pracowników i Martę na kolację do konkurencji. Podczas kolacji doszli do porozumienia.
Podczas prezentacji nowego wystroju doszło do zgrzytu między Norbertem a Magdą. Partnerowi Marty nie przypadł do gustu nowy image lokalu.
Kuchenne Rewolucje Szalotka z rumieńcem Łagów [OPINIE, MENU, CENY]
Właścicielką restauracji "Szalotka" W ŁAGOWIE jest Marta, która stara się, żeby jej lokal był oryginalnym miejscem. Codziennie wymyśla nowe pozycje menu. W efekcie goście mogą przebierać w daniach niskokalorycznych tzw. potrawach fit. Oto fragment dawnego MENU:
- Krem z cukinii
- Filet drobiowy z grilla z masełkiem ziołowym, ziemniaki pieczone, zestaw surówek
- Waniliowa kasza owsiana z owocami zapiekana pod kruszonką z płatków owsianych
- Panierowany ser camembert z domowym sosem żurawinowym, ziemniaki pieczone, surówki
- Zupa pieczarkowa
- Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek
- Rosół z domowym makaronem
- Grillowane kotleciki z kaczki z sosem borowikowym, ziemniaki pieczone, kapusta czerwona
- Gulasz wołowy z domowymi kopytkami i zestawem surówek
- Pstrąg z pieca ze świeżymi ziołami, frytki, zestaw surówek
- Bukiet kolorowych sałat z grillowaną polędwiczką wieprzową, avocado, warzywami i domowym dressingiem
- Wątróbka drobiowa z jeżynami i rozmarynem, ziemniaki pieczone,buraczki czerwone
- Maślane naleśniki z patelni ze szpinakiem i ricottą, sałatką
Kuchenne Rewolucje Szalotka z rumieńcem Łagów [OPINIE, MENU, CENY]
- Kanapeczkami z domowej produkcji pastami z cielęciny i wątróbki cielęcej
- Zupa z młodej botwinki na cielęcinie
- lody szarlotkowe z domową bitą śmietaną
- Domowy mus ze świeżych truskawek z bitą śmietaną
- Lemoniada arbuzowo-melonową z listkami mięty
- zupa szczawiowa
- strogonow
W nowym lokalu królują dania z cielęciny. Można też zjeść firmową szarlotkę i inne potrawy wg przepisu Magdy Gessler. Jak kuchnia Szarlotki z Rumieńcem smakuje mieszkańcom Zgorzelca?
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news