Gorąca Kiełasiarnia - Kuchenne Rewolucje
Na robotniczym osiedlu w Łodzi swojego szczęścia postanowił szukać Mateusz. U podnóża wysokich bloków buduje swoje Imperium Smaku, które ma kusić smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Za wszystko Mateusz ręczy tylko swoją głową.
Niestety, żeby ciąć koszty właściciel zatrudnia tylko jedną osobę - siebie. Sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje dokumentów. I tak dzień w dzień. Bez chwili odpoczynku. Ale niestety też bez większych sukcesów.
Imperium Smaku potrzebuje silnej ręki Magdy Gessler i Kuchennych Rewolucji. Czy znana restauratorka podejmie się trudnego wyzwania?
Kuchenne Rewolucje w Gorącej Kiełasiarni (dawniej Imperium Smaku)
Magda Gessler pojawiła się w Imperium Smaku, czyli obecnej Gorącej Kiełbasiarni i stwierdziła, że zostanie, jeśli dostanie „zjadliwe” żeberka. Została i przeprowadziła Kuchenne Rewolucje.
Po wizycie Magdy Gessler w "Imperium Smaku" w Łodzi w restauracji zaczęła rządzić... kiełbasa. Stąd pomysł na zmianę nazwy z Imperium Smaku na Gorąca Kiełbasiarnia.
![Kuchenne Rewolucje w restauracji Gorąca Kiełbasiarnia w Łodzi [MENU, OPINIE]](https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/26/f3/5a71ab79db23a_p.jpg?1517398906)
Magda Gessler przemieniła osiedlowy bar w oryginalne bistro, w którym królują kiełbasa i podroby. Zgodnie z pomysłem Magdy Gessler, po Kuchennych Rewolucjach w Gorącej Kiełbasiarni kiełbasa biała wyrabiana jest na miejscu z wieprzowego mięsa z dodatkiem wołowiny, czosnku i przypraw. Tuż przed podaniem kiełbasę parzy się w garnku wystawionym na widok gości i podaje z dodatkiem chrzanu, musztardy i świeżego chleba na zakwasie.
Gorąca Kiebasiarnia - MENU PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Biała kiełbasa od Wieśka oraz solianka na kiełbasie - oto dania, których trzeba spróbować w Gorącej Kiełbasiarni, czyli dawnym Imperium Smaku, w którym Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne Rewolucje.
Menu Gorąca Kiełbasiarnia:
Biała od Wieśka ręcznie masowana, podawana z pieczywem, masłem, chrzanem i musztardą - 8 zł
solianka wg przepisu Magdy Gessler - 12 zł
flaki wołowe - 12 zł
pierś z kaczki z surówkami i ziemniakami - 19 zł
schabowy - 18 zł
ciasto - 4 zł
Gorąca Kiebasiarnia - OPINIE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
- Wątróbka była sucha i bez smaku. Gulasz z podrobów bardzo wodnisty i niedosmaczony. Wyszliśmy z mężem bardzo zawiedzeni - Karolina.
- Kiełbaska spoko, bez szału ale smaczna. Dużo dobrego pieczywka. Żurek stanowczo zbyt kwaśny, by nazwać go dobrym, dużo lepszym wyborem jest solianka. Ceny przystępne, więc można zajrzeć - Robert.
- Bardzo dobre jedzenie. Niskie ceny, duże porcje. Czas oczekiwania w porządku. Nie jest przeszkodą położenie lokalu na uboczu. Ruch jest duży. Obsługa ok - nie ma się do czego przyczepić. Toaleta zadbana. Zjedliśmy zalewajkę, zupę paprykową, wątróbkę i białą masowaną przez Wieśka. Z niecierpliwością czekamy na kolejną wizytę i pierogi - Kamila.
- REWELACJA - niskie ceny, nieprzyzwoicie duże porcje, mistrzowska wątróbka i pyszna solianka - Agnieszka.
- Jedzenie było super! Zupa soliankowa ekstra, pyszna. Kiełbaski jeszcze bardziej przepyszne, naprawdę można się najeść za rozsądne cenę. Jedyne co przeszkadzało to zaduch, zaparowane szyby po których ciekła woda. Można by pomyśleć o zainwestowaniu w system wentylacji, bo jesienią i zima ciężko jest wytrzymać, jeszcze przy dużej ilości osób w pomieszczeniu.
Ale co do jedzenia nie mam żadnych uwag. Rewelacja. - Genowefa.
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN