https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinaria w poprawczaku

Fot. Kamil Kiedrowski
W piątek 12 grudnia w Chojnickim Zakładzie Poprawczym dla nieletnich odbyły się zajęcia kulinarne z udziałem uczennic z ZSP nr 2. Zajęcia były wyróżnieniem dla wychowanków zakładu za ich wzorowe zachowanie.

Zajęcia kulinarne w poprawczaku

Podopieczni poprawczaka wraz z uczennicami przygotowali uroczysty obiad i kawę które były ukoronowanie całego dnia pracy w kuchni. Uczennice III kl. technikum żywieniowego celowo zostały wybrane na tę wizytę bo chodziło o to aby w pewien sposób przygotować wychowanków poprawczaka do dalszego normalnego życia w rodzinie. Mieli oni oswoić się jako męską grupa z kobietami w kuchni. Gotujący podczas pełnienia swych obowiązków prześcigali się w przeróżnych pomysłach na przygotowanie mięs lub ciast.

To nie jedyna wizyta tej klasy i tej szkoły w poprawczaku. Chojnicki rolnik współpracuje od dawna z zakładem poprawczym i uczniowie rokrocznie odbywają tam właśnie praktyki zawodowe.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska