Oto wybrane tematy z letniego magazynu "Strefy Biznesu":
* Długa droga od krochmalu do płatków Nestlé - rozmowa z Wojciechem B. Sobieszakiem, wieloletnim prezesem zarządu Cereal Partners Poland Toruń-Pacific.
* Złota Setka 2020: w tym roku widzimy się jesienią.
* Branża turystyczna odradza się po pandemii.
* Jak szukać i rozwijać talenty w firmie?
* Wynagrodzenia Czy to już koniec rynku pracownika? Sprawdziliśmy, jak kryzys wywołany pandemią odbił się na ofertach w urzędach pracy.
POBIERZ ZA DARMO E-WYDANIE LETNIEJ STREFY BIZNESU
* Związki zawodowe Czy związki zawodowe mogą pomóc przetrwać firmie? Jak powinna wyglądać współpraca pracodawcy z organizacjami związkowymi w czasie kryzysu?
* Edukacja Przedsiębiorcy z regionu pomagają szkołom zawodowym promować się w czasie pandemii
* 30 lat temu oferowali śledzie z żuka. Dziś sprzedają świeże ryby i sushi przez internet, a koronawirus pomógł w biznesie - opisujemy firmę rodzinną „MAN - ryby z rodzinnej przetwórni”, która chcąc dostosować się do zmieniających warunków na rynku, otworzyła w tym roku sklep internetowy eRyby.pl
* Nieruchomości Tani zakup, szybki remont i duży zysk? Wzięliśmy pod lupę flipping nieruchomości. Jak branża reaguje na to zjawisko?
* Sonda VIP Pytamy znanych mieszkańców regionu o ich sposoby na gorsze dni.
Zamień kryzys na sukces. Konferencja Business week odbędzie się online! [8-10.07.2020]
* Firmy zaczynają być ponownie wyrozumiałe wobec dłużników. To błąd - mówi Jakub Kostecki, prezes firmy windykacyjnej Kaczmarski Inkasso.
* Zdjęcia pokazują ludzką twarz biznesu. Że to nie jest bezosobowa machina, ale pasja, zaangażowanie i emocje - tłumaczy fotograf Jacek Kutyba.
* Będziemy wspierać naszych partnerów przy pracach nad budową wirtualnego szpitala - mówi Michał Kierul, prezes firmy Softblue w Bydgoszczy.

