
Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów.
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć.
Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Oto ranking EWG - lista najbardziej toksycznych warzyw i owoców dostępnych w sklepach. Szczegóły na kolejnych slajdach.

TRUSKAWKI
Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów.
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć.

SZPINAK
Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów.
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć.

JARMUŻ
Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów.
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć.