https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Łupacz po normandzku

SKŁADNIKI

  • 1 filet z łupacza
  • sól, pieprz
  • olej lub masło do smażenia


SKŁADNIKI NA SOS KREWETKOWY

  • 1 szklanka krewetek
  • 1/2 szklanki małych pieczarek
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz (do smaku)

PRZYGOTOWANIE

Pieczarki (muszą być naprawdę małe) usmaż na złoto na oleju z dodatkiem rozdrobnionego ząbka czosnku. Zdejmij z patelni. Dodaj krewetki i krótko obsmaż. Wlej wino, następnie odparuj. Ponownie dodaj pieczarki, wlej śmietankę i gotuj na sporym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepłych, świeżo usmażonych filetach łupacza z dodatkiem natki pietruszki oraz cząstek cytryny.s

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Łupacz po normandzku
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska