Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łupacz po normandzku

Redakcja

SKŁADNIKI

  • 1 filet z łupacza
  • sól, pieprz
  • olej lub masło do smażenia


SKŁADNIKI NA SOS KREWETKOWY

  • 1 szklanka krewetek
  • 1/2 szklanki małych pieczarek
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz (do smaku)

PRZYGOTOWANIE

Pieczarki (muszą być naprawdę małe) usmaż na złoto na oleju z dodatkiem rozdrobnionego ząbka czosnku. Zdejmij z patelni. Dodaj krewetki i krótko obsmaż. Wlej wino, następnie odparuj. Ponownie dodaj pieczarki, wlej śmietankę i gotuj na sporym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepłych, świeżo usmażonych filetach łupacza z dodatkiem natki pietruszki oraz cząstek cytryny.s

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Łupacz po normandzku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska