Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Majonez Pomorski: Nasze Dobre 2009. Pomorski Extra: Najlepszy Polski Produkt Żywnościowy 2013

agad
Adrian Popielski pakuje słoiki na palety - to wieloletni pracownik Ocetiksu, związany z firmą od 29 lat.
Adrian Popielski pakuje słoiki na palety - to wieloletni pracownik Ocetiksu, związany z firmą od 29 lat. Archiwum
Nasz Ocetix z nagrodą ministra!

- Janusz Piechociński wręczył nam puchar i dyplom podczas poznańskiej "Małej Polagry" - opowiada Jerzy Ordak, prezes firmy Ocetix w Grudziądzu.

Majonez Pomorski Extra to  luksusowe dziecko Majonezu Pomorskiego

Ocetiks otrzymał w Poznaniu tytuł "Producenta Żywności 2013" w konkursie Fundacji im. Eugeniusza Kwiatkowskiego (23 września).

Dostał go za Majonez Pomorski Extra. - Można powiedzieć, że to luksusowe dziecko naszego sztandarowego produktu, czyli Majonezu Pomorskiego. Czym się różną? Extra zawiera więcej oleju i nie ma substancji zagęszczających - mówi Jerzy Ordak.

Nie sposób przy tej okazji przypomnieć, że Majonez Pomorski to zwycięzca plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2009.jakości Gazety Pomorskiej" (1. edycja, kategoria "Najlepszy artykuł spożywczy).

Był Sos Czosnkowy, jest Sos Tatarski

Produkcja Pomorskiego rozpoczęła się w 1968 roku. I od tego czasu nie zmieniła się jego receptura - tylko maszyna do homogenizacji jest nowoczesna.

Majonez nadaje się np. do sałatek, sosów i kanapek. Cenią go konsumenci nie tylko z naszego regionu.

Grudziądzki Ocetix to stały uczestnik naszego plebiscytu. W 2011 roku zgłosił do niego  Sos Czosnkowy i również zdobył pierwsze miejsce!

W tym promuje Sos Tatarski Musztardę Sarepską - w kategorii "Artykuły spożywcze - przetwórstwo i pozostałe". Rywalizuje w niej z 16 innymi firmami.

W tej dziedzinie wyboru zwycięzcy dokonają: Dariusz Gwiazda - szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy, Marek Szczygielski - Kujawsko-Pomorski Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, Grzegorz Russak - smakosz i znawca kuchni szlacheckiej, dr Józef Sadkiewicz - prezes Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego w Bydgoszczy, Mieczysław Babalski - przewodniczący Kujawsko-Pomorskiego Stowarzyszenia Rolników Ekologicznych Ekołan i Anna Kaczanowska - dietetyczka.

Laureaci będą mogli posługiwać się logo plebiscytu oraz opiszemy ich w "Gazecie Pomorskiej". Zwycięzców ogłosimy podczas bankietu, który odbędzie się w listopadzie.
Tradycyjnie swoich faworytów wskażą również nasi Czytelnicy wysyłając SMS-y.

TUTAJ PISZEMY, JAK GŁOSOWAĆ W NASZYM DOBRYM 2013  I MOŻNA PODEJRZEĆ, JAK PRZEBIEGA GŁOSOWANIE

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska