https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Międzynarodowy Dzień Pizzy 9 lutego. Dlaczego warto ją jeść? [wideo]

oprac. (d-ka) za x-news/Agencja TVN
Pisabay.com
Naukowcy z Instytutu Badań Farmaceutycznych w Mediolanie stwierdzili, że spożywanie pizzy zmniejsza ryzyko zachorowania na raka przełyku aż o 59%.

Dodatkowo pizza spowalnia procesy starzenia oraz chroni przed miażdżycą. Wszystko dzięki likopenowi, który zawarty jest w pomidorach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
To jest dopiero piramidalna głupota. Pizza chroni przed rakiem przełyku z powodu likopenu zawartego w pomidorach. A ileż tych pomidorów jest w pizzy, a ile niezdrowych składników typu biała mąka, drożdże i topiony żółty ser. Pizza to typowy fastfood, bomba cukrowo - tłuszczowa, nawet likopen nie pomoże. Lepiej wypić sok pomidorowy.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska