MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obsmażanie kurczaka czy steka, aby zamknąć soki - to błąd....
fot. unsplash.com

Mięso z grilla - te błędy podczas popełniamy najczęściej. Przez to dania z grilla są suche i przywierają

Czy obsmażyć mięso przed grillowaniem?

Obsmażanie kurczaka czy steka, aby zamknąć soki - to błąd. Obsmażenie spowoduje szybsze zwęglenie powierzchni grubych kawałków wołowiny i wieprzowiny, zanim ciepło dotrze do środka mięsa. Tłusta skóra piersi kurczaka zwęgla się i czernieje, a wnętrze wciąż pozostanie surowe. Jak tego uniknąć? Najpierw należy grillować mięso powoli na małym ogniu, a następnie krótko dosmażyć na dużym ogniu, gdy wnętrze jest już gotowe. To najlepszy sposób na uzyskanie chrupiącej, ciemnobrązowej skórki bez wysuszania mięsa.

Zobacz również

Piknik rodzinny u bł. Karoliny. Z proboszczem w pierwszej parze. Zobaczcie zdjęcia

Piknik rodzinny u bł. Karoliny. Z proboszczem w pierwszej parze. Zobaczcie zdjęcia

Krajobraz po pożarze drewnianego budynku przy ulicy Bugaj w Starachowicach

Krajobraz po pożarze drewnianego budynku przy ulicy Bugaj w Starachowicach

Polecamy

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Ukrywali się przed więzieniem w powiecie świeckim. Mężczyźni trafili teraz za kratki

Ukrywali się przed więzieniem w powiecie świeckim. Mężczyźni trafili teraz za kratki

Abramczyk Polonia Bydgoszcz wypożyczyła jednego z juniorów

Abramczyk Polonia Bydgoszcz wypożyczyła jednego z juniorów