MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zbyt szybkie układanie jedzenia na ruszcie zaraz po...
fot. unsplash.com

Mięso z grilla - te błędy podczas popełniamy najczęściej. Przez to dania z grilla są suche i przywierają

Kiedy kłaść mięso na grillu, by było soczyste?

Zbyt szybkie układanie jedzenia na ruszcie zaraz po rozpaleniu ognia to błąd. Eksperci radzą, by dokładnie rozgrzać grill. Dobrze jest pozostawić grill pod przykryciem 5 minut, zanim przysmaki trafią na ruszt. Jeśli grill nie jest wystarczająco gorący, jedzenie może przywierać.
Wiele osób od razu kładzie produkty bezpośrednio na grilla. Dania tracą przez to na smaku i na jakości. Mięso należy wyjąć z lodówki około 30 minut przed przyrządzaniem, aby zbliżyło się do temperatury pokojowej.

Zobacz również

Mecz Krono-Plast Włókniarz Częstochowa - Apator Toruń odwołany!

Mecz Krono-Plast Włókniarz Częstochowa - Apator Toruń odwołany!

Spektakl "Kopciuszek" Kieleckiego Teatru Tańca w Końskich. Zdjęcia

Spektakl "Kopciuszek" Kieleckiego Teatru Tańca w Końskich. Zdjęcia

Polecamy

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Elana Toruń kontynuuje świetną passę. Już dziewięć meczów bez porażki

Elana Toruń kontynuuje świetną passę. Już dziewięć meczów bez porażki

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus