https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Młode pszczoły nie zdążą nabrać tkanki tłuszczowej i nie przeżyją zimy. Bo za długo było ciepło [zdjęcia]

Lucyna Talaśka-Klich
- Są plusy i minusy tego, że tak długo było ciepło - mówi Sławomir Wnuk, pszczelarz z Lniana. Pytamy go o sytuację podopiecznych w kończącycm się sezonie. Plusem jest to, że pszczoły dłużej w tym roku zbierają pyłek. Dodają enzymy, dodają miód i przerabiają to na pierzgę.Czytaj dalej pod kolejnymi zdjęciami ->>>I posłuchaj co o przygotowaniach pszczół do zimy mówi inny pszczelarz:
- Są plusy i minusy tego, że tak długo było ciepło - mówi Sławomir Wnuk, pszczelarz z Lniana. Pytamy go o sytuację podopiecznych w kończącycm się sezonie. Plusem jest to, że pszczoły dłużej w tym roku zbierają pyłek. Dodają enzymy, dodają miód i przerabiają to na pierzgę.Czytaj dalej pod kolejnymi zdjęciami ->>>I posłuchaj co o przygotowaniach pszczół do zimy mówi inny pszczelarz: Lucyna Talaśka-Klich
- Są plusy i minusy tego, że tak długo było ciepło - mówi Sławomir Wnuk, pszczelarz z Lniana.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska