21 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Paweł Miecznik

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



22 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Paweł Miecznik

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



23 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Szymon Starnawski

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



24 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Paweł Miecznik

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak było podczas "Drzwi otwartych" w III LO w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Tak było podczas "Drzwi otwartych" w III LO w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Szable Kilińskiego trafiły w ręce mistrzów rzemiosła w regionie. Oto wyróżnieni!

KONKURS
Szable Kilińskiego trafiły w ręce mistrzów rzemiosła w regionie. Oto wyróżnieni!

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować

Zobacz również

Wyniki meczów 29. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [24 maja]

Wyniki meczów 29. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [24 maja]

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować