9 z 11
To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na...
fot. agamaszota Pixabay.com

Zbyt częste mieszanie mięsa na patelni

To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na przygotowywane mięso, a mianowicie ciągle ruszanie i przekładanie go na patelni. Mięso powinno się smażyć z każdej strony około 2-4 minut w zależności od jego grubości. Jeżeli twój nawyk ruszania mięsem jest silniejszy od ciebie, zajmij się w tym czasie przygotowywaniem sałatki.

10 z 11
Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych...
fot. ivabalk Pixabay.com

Panierowanie wilgotnego mięsa

Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych konsekwencji zdrowotnych, ale z pewnością wpływa na wygląd podanego dania. Warto osuszyć mięso przed rozpoczęciem panierowania, ponieważ istnieje ryzyko, że chrupiąca część kotleta zostanie na patelni, zamiast ładnie przylegać do mięsa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Polecamy

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie