9 z 11
To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na...
fot. agamaszota Pixabay.com

Zbyt częste mieszanie mięsa na patelni

To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na przygotowywane mięso, a mianowicie ciągle ruszanie i przekładanie go na patelni. Mięso powinno się smażyć z każdej strony około 2-4 minut w zależności od jego grubości. Jeżeli twój nawyk ruszania mięsem jest silniejszy od ciebie, zajmij się w tym czasie przygotowywaniem sałatki.

10 z 11
Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych...
fot. ivabalk Pixabay.com

Panierowanie wilgotnego mięsa

Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych konsekwencji zdrowotnych, ale z pewnością wpływa na wygląd podanego dania. Warto osuszyć mięso przed rozpoczęciem panierowania, ponieważ istnieje ryzyko, że chrupiąca część kotleta zostanie na patelni, zamiast ładnie przylegać do mięsa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Polecamy

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Biegacze i piechurzy ruszyli w ParkRunie we Włocławku. Edycja była jedna nietypowa

Biegacze i piechurzy ruszyli w ParkRunie we Włocławku. Edycja była jedna nietypowa

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!