9 z 10
Pączki ptysiowe Barbary Ornat (KGW w Bodzanowie Drugim)...
fot. Barbara Ornat (Koło Gospodyń Wiejskich w Bodzanowie Drugim)

Pączki ptysiowe

Pączki ptysiowe Barbary Ornat (KGW w Bodzanowie Drugim)

Produkty:
1,5 szklanki mąki, pół kostki margaryny, pięć jajek, szklanka wody, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy do posypania, olej do smażenia

Wykonanie:
Zagotujmy wodę z margaryną,na wrzątek wsypmy mąkę i wymieszajmy na jednolitą masę. Ostudzmy. Do ostudzonej masy dodawajmy po jednym jajku, wymieszajmy na gładką masę. Kładźmy ciasto łyżką na gorący olej i smażmy z obu stron na słomkowy kolor.
Wyjmijmy na ręcznik papierowy i po przestudzeniu posypmy cukrem pudrem z cukrem waniliowym

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Polecamy

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie