9 z 18
SZPARAGI...
fot. unsplash.com

SZPARAGI
Szparagi zawierają enzym, który może pomóc w rozkładzie pestycydu stosowanego przeciwko chrząszczom. To może wyjaśniać, dlaczego szparagi mają tak mało pozostałości pestycydów.

10 z 18
PAPAJA...
fot. unsplash.com

PAPAJA
Skóra papai zapewnia dobrą izolację wewnętrznych części owocu i ochronę przed pestycydami. W ponad 80 proc. próbek owoców papai nie stwierdzono żadnych pozostałości pestycydów.

11 z 18
GROSZEK...
fot. unsplash.com

GROSZEK
Groszek okryty jest twardą barierą, która blokuje dopływ powietrza z zewnątrz a także chroni przed pozostałościami pestycydów.

12 z 18
CEBULA...
fot. unsplash.com

CEBULA
Skórka cebuli wprawdzie nie jest tak gruba, jak u niektórych innych owoców i warzyw, a jednak właśnie to warzywo korzeniowe ma jedną z najniższych zawartości pozostałości pestycydów ze wszystkich.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobacz również

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki