- Sery twarogowe niedojrzewające kwasowe (tzw. białe) charakteryzują się przyjemnym zapachem i smakiem oraz pastowatą strukturą - zachwala firmowy produkt Monika Szymczak z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej „Cuiavia” w Inowrocławiu. - Świetnie smakują z pełnoziarnistym pieczywem. Można z nich przyrządzać między innymi pasty, nadziewać naleśniki i pierogi. Są źródłem pełnowartościowego, lekkostrawnego białka zwierzęcego, wapnia, soli mineralnych, witamin (głównie z grupy B), kwasu mlekowego i mikroflory.
Śledź na bieżąco: Ranking sms plebiscytu Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2011
Dzięki stosowanej przez zakład technologii produkcji, twarogi charakteryzują się tradycyjnymi cechami jakościowymi oraz pełnym delikatnym aromatem i lekko śmietankowym smakiem.
Głosowanie trwa Jeśli uważają Państwo, że to właśnie ten produkt powinien zostać nagrodzony w plebiscycie „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza. Znak jakości Gazety Pomorskiej 2011”, zapraszamy do oddania głosu. Twaróg krajanka ma numer 8 (sms na numer 71 466). Szczegóły jak głosować i pełna lista firm w ramce po lewej stronie.
Przeczytaj też: Nasze Dobre. Artukuły plebiscytowe
Zgłaszać artykuły spożywcze, przemysłowe i usługi można jeszcze przez kilka dni.
Masz ostatnią szansę Na Państwa e-maile i telefony czeka Aleksandra Grzegorzewska (e-mail: [email protected] lub tel. 52 326 31 97).
Przypomnijmy, kapituła wybierze trzech zwycięzców (po jednym z każdej kategorii). Może też przyznać dodatkowe wyróżnienia.
Laureatom przez rok będzie przysługiwało prawo do posługiwania się logo „Nasze Dobre 2011”.
Zaprezentujemy ich również w „Gazecie Pomorskiej” i na stronie www.strefabiznesu.pomorska.pl
