Pieczywo stąd było wielokrotnie wyróżniane i nagradzane. Pieczywo w "Stan-Marze" wypiekane jest na naturalnym kwasie, w oparciu o własne, niepowtarzalne, receptury.
Chleb zgłoszony do naszego plebiscytu jest w stu procentach żytni - stąd jego nazwa "Chleb 100 % żytni".
- Powstaje przy użyciu wyłącznie naturalnych kultur drobnoustrojów - drożdży i bakterii mlekowych - wyjaśnia Marlena Szczęsna, współwłaścicielka firmy.
Cukiernia-Piekarnia "Stan Mar" w Czarżu istnieje od 1993 roku.
Logo "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2013. Znak jakości Gazety Pomorskiej":
Oferuje: pieczywo pszenne, żytnie oraz mieszane: chleb, bułki, bagietki, rogale, gotowe kanapki, ciasta, ciasteczka. Do produkcji używa najnowocześniejszych, atestowanych urządzeń, które pozwalają zapewnić stałą, wysoką jakość artykułów.
Firma jest laureatem wielu ważnych i branżowych nagród. Choćby w 2010 roku zdobyła dwa trzecie miejsca w "Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa" pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - za pieczywo pszenne jasne i ciemne.
W tym samym roku, w Radomiu, otrzymała wyróżnienie w konkursie "Dobry Chleb" pod honorowym patronatem Ministerstwa Zdrowia. Wroku wygrała "Ogólnopolski Konkurs Pieczywa" (chleb mieszany) oraz głosowanie Czytelników naszego plebiscytu (chleb firmowy).
Tutaj sprawdzisz, jak przebiega głosowanie w kategorii "Pieczywo"
