Są produkowane z prawdziwych przedżołądków wołowych i żołądków wieprzowych z dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw i warzyw. Za to właśnie cenią je konsumenci!
Zakład znajduje się z dala od obszarów przemysłowych, co tylko potwierdza ekologiczną czystość wyrobów z Malic. To odróżnia je od wielu innych dań gotowych na rynku. - Firma zawsze stawia na jakość i przez to staje się jedną z najlepszych firm w Polsce produkujących tego typu wyroby - twierdzi Jakub Adamczewski, _specjalista do spraw sprzedaży i marketingu w firmie Pałuk_i, która, oprócz flaków, oferuje także inne gotowe zupki (gulaszową, żurek pałucki, fasolkę po bretońsku).
Flaki rywalizują w plebiscycie w kategorii "Artykuły spożywcze - przetwórstwo i pozostałe". W tej kategorii wyboru dokonają m.in.: Dariusz Gwiazda - szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy czy Grzegorz Russak - smakosz i znawca kuchni szlacheckiej. Swoich faworytów wybiorą również Czytelnicy "Pomorskiej".
Firmy nadal mogą - do 27 września - zgłaszać do nas swoje produkty i usługi. Zgłoszenia przyjmuje Adam Janczukowicz (adam. [email protected], tel. 697 770 275).
Logo plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2013. Znak jakości Gazety Pomorskiej":
