Producent Flaków Pałuckich już po raz 3. zgłosił się do naszej rywalizacji. Tytuł “Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2013” otrzymały “Flaki Pałuckie w pomidorach”.
Są produkowane z prawdziwych przedżołądków wołowych i żołądków wieprzowych, które przechodzą proces starannego czyszczenia. Dodaje się do nich wyłącznie naturalne przyprawy i warzywa. Natomiast w zeszłym roku firma promowała za naszym pośrednictwem “Flaki Pałuckie w rosole”.
- Również one łączą w sobie naturalne przyprawy, tradycyjną recepturę - podkreślał Jakub Adamczewski, dyr. ds. marketingu i handlu w firmie Pałuki. - To klasyka flaków, są naturalne, wołowe i można powiedzieć, że niemal identyczne, jakie przed laty gotowały nasze mamy, ciocie i babcie.
- W tym roku chcemy zachęcić Czytelników “Pomorskiej” do spróbowania “Flaków pikantnych staropolskich” - proponuje Adamczewski. - Są podobne do naszych innych produktów z tą różnicą, że mają - jak wskazuje nazwa - bardziej pikantny smak. Bardzo polecam! Przypominam też, że nasze dania są gotowe i wymagają tylko podgrzania, choć oczywiście proponujemy również bazę do własnych fantazji kulinarnych.
Zakład Pałuki znajduje się z dala od obszarów przemysłowych, co tylko potwierdza ekologiczną czystość wyrobów z Malic. “Flaki pikantne staropolskie” w kategorii “Artykuły spożywcze - przetwórstwo”.
