https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015. Najlepiej smakuje Chleb Wiejski od Karolczaków [aktualny ranking]

(d-ka)
Piekarnia Karolczak
Zawód piekarski wpisany jest w tradycję rodziny od pokoleń. Zakład istnieje od 1920 roku. Wypieki w nim powstają według tradycyjnych receptur.

Do walki o tytuł "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015" nakielska piekarnia Karolczak zgłosiła "Chleb wiejski".  Obecnie ten produkt  prowadzi w głosowaniu Czytelników: w kategorii "Artykuły spożywcze - pieczywo". 

W 1920 roku przybył do Nakła Jan Karolczak, dziadek Szymona Karolczaka (obecny właściciel), i uruchomił piekarnię. Do roku 1956 prowadził zakład z synem Jerzym. Od tego czasu piekarnia była przymusowo dzierżawiona przez PSS Społem. Szymonowi Karolczakowi udało się ją odzyskać dopiero w 1989 roku. Doświadczenie zawodowe przekazał mu wuj Jerzy. 

y

Piekarnia oferuje wiele gatunków pieczywa: chleba, bułek, wyrobów cukierniczych. Wypieki, jak m.in. "Chleb wiejski", powstają według tradycyjnych receptur, bez sztucznych dodatków i polepszaczy, a na naturalnym zakwasie. 

Chleb Wiejski zdobył tytuł "Smak roku 2012 "oraz I miejsce w IX konkursie Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk". Jak będzie w naszym plebiscycie? Firma Karolczak czeka na Państwa SMS-y i kliki - w 8. edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015. Znak jakości Gazety Pomorskiej". 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska