Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015. Pokażcie swoje produkty i usługi wśród najlepszych! Ocenią je fachowcy [skład kapituły]

agad
Marlena Szczęsna: - Kiedyś chleb dzielił się na zwykły i razowy. Dziś gatunków pieczywa jest tak dużo, że każdy może znaleźć coś dla siebie. Sprzedaż naturalnego wzrasta. To efekt wzrostu świadomości. Coraz więcej konsumentów chce dbać o zdrowie
Marlena Szczęsna: - Kiedyś chleb dzielił się na zwykły i razowy. Dziś gatunków pieczywa jest tak dużo, że każdy może znaleźć coś dla siebie. Sprzedaż naturalnego wzrasta. To efekt wzrostu świadomości. Coraz więcej konsumentów chce dbać o zdrowie Archiwum/Marlena Szczęsna
Nasze Dobre produkty, czyli jakie one powinny być?

- Dobry produkt na pewno musi dobrze smakować - twierdzi Adam Mrozik, założyciel Piekarni "Murmiłło" w Bydgoszczy. Firmę prowadzi jego żona Marzena. Oboje są członkami kapituły "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015. Znak jakości Gazety Pomorskiej" w kategorii: "Artykuły spożywcze". 

Kiedyś wygrali, teraz ocenią 

- Oczywiście, bardzo ważne są również wartości odżywcze. Najlepiej, żeby artykuły były jak najmniej przetworzone, bo w przeciwnym razie bardziej zaszkodzą naszemu zdrowiu. Dobre to również wyprodukowane zgodnie z metodami slow food - podkreśla pan Adam. Dodajmy, że mówimy o modnym w ostatnim czasie nurcie polegającym na promowaniu regionalnej i naturalnej żywności. Przeciwstawia się jedzeniu typu fast food, które stanowi zagrożenie dla dobrego prawdziwego smaku dań i produktów spożywczych. 

TUTAJ JEST SKŁAD KAPITUŁY NASZE DOBRE Z KUJAW I POMORZA 2015

- Należy cieszyć się, że lokalne marki zdobywają coraz większe uznanie konsumentów, ich świadomość pod tym względem bardzo wzrosła - ocenia Marzena Mrozik. - Dzięki temu pieniądze zostają w regionie, a nie trafiają do zagranicznych koncernów. Bogacą się firmy stąd, podatki też zostają na Kujawach i Pomorzu. Więcej mieszkańców ma pracę. 

Adam i Marzena Mrozikowie dziś zasiadają w kapitule naszego plebiscytu, ale wcześniej byli jego laureatami. Pieczony w ich piekarni chleb żytni z ziemniakami zdobył tytuł "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2013".

Gdy o pieczywo chodzi, nasz region naprawdę ma się czym pochwalić! 

Bo np. z rodzinnej Cukierni-Piekarni "Stan-Mar" w Czarżu wywodzi się kilka nagrodzonych produktów. I tak: w zeszłym roku bezkonkurencyjny okazał się "Chleb razowy ze śliwką" (zdaniem Czytelników "Pomorskiej"). Po raz pierwszy firma wystartowała w 2011 roku i od razu sięgnęła po laury - także nagrodę Czytelników za "Chleb firmowy". W 2012 roku poszczęściło jej się z "Chlebem żytnim z amarantusem" - zdobył 3. miejsce w głosowaniu. W edycji z 2013 roku oddano najwięcej głosów na "Chleb 100% żytni".

- Promujemy nasze pieczywo z "Pomorską" od początku trwania plebiscytu, przyzwyczailiśmy się do niego - zdradza Marlena Szczęsna, współwłaścicielka "Stan-Maru". 

 Zgłoszenia do 25 września

W tym roku zapraszamy do 8. edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2015". To doskonała okazja, by pokazać mieszkańcom województwa swoją firmę i jej sztandarowe produkty. To moment, który może być dla Państwa biznesu przełomowy, bo w tym roku do kapituły oceniającej zgłoszone usługi i towary znowu zaprosiliśmy osoby znaczące, znawców w swoich dziedzinach (wszystkie nazwiska można znaleźć na www.strefabiznesu.pomorska.pl). To ich głos będzie decydujący. Kapituła wskaże swoich zwycięzców. Jednak, tradycyjnie, faworytów wytypują również Czytelnicy.

Oprócz prestiżowego tytułu, firmy zgłaszające się do plebiscytu otrzymują wymierne korzyści promocyjne. Mają zapewnione filmy promocyjne, prezentacje w "Gazecie Pomorskiej", na portalach Pomorska.pl oraz StrefaBiznesu.pomorska.pl. Zaprosimy je na uroczystą galę, opiszemy, uzyskają znak jakości, którym będą mogły posługiwać się przez okrągły rok oraz otrzymają od nas darmową kampanię reklamową (wartą 5 tys. zł). Pierwsze dziesięć firm, które się do nas zgłoszą, może liczyć na dodatkowy artykuł - w wydaniu papierowym "Gazety Pomorskiej" oraz w portalu www.strefabiznesu.pomorska.pl.Nd2015

 

Zgłaszać produkty i usługi może każda firma z terenu objętego zasięgiem ukazywania się "Pomorskiej" (za opłatą). Czekamy do 25 września. Zgłoszenia przyjmuje Grzegorz Zajączkowski (mail: **[email protected], tel. 697 770 279). **

 

ND2015

Polacy smakoszami czekolady

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie