W tym roku promujemy artykuły spożywcze: mięso i wędliny, pieczywo, nabiał, produkty ekologiczne, przetwórstwo i cukiernictwo.
Zapraszamy do udziału w dziewiątej edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Znak jakości Gazety Pomorskiej". Tradycyjnie wskażemy marki, które cieszą się znakomitą jakością i opinią.
Do rywalizacji już zgłosiły się m.in.: Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" w Pruszczu Pomorskim, która zaproponowała polędwiczki swojskie, i Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku z twarogiem śmietankowym z Kujaw i ziemi dobrzyńskiej. Czekamy na kolejne zgłoszenia.
To propozycja dla firm na terenie objętym zasięgiem naszej gazety. Wystarczy, że wypełnią zgłoszenie i przekażą naszemu przedstawi-cielowi. Można je znaleźć na www.strefabiznesu.pomorska.pl.
Laureatów wybiorą najlepsi fachowcy z branży: Maciej Gon-cerzewicz, szef kuchni Restauracji Sowa w Bydgoszczy (przewodniczący kapituły), Krzysztof Bielawski, szef kuchni z Torunia, Sebastian Ferenc, szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy, Agata Jędraszczak, właścicielka szkoły gotowania i platformy kuchniaagaty.pl, Marcin Szukaj, współwłaściciel Restauracji Kuchnia w Bydgoszczy - szef kuchni. Nasi eksperci przygotują - z dostarczonych artykułów - dania i je ocenią. Powstanie też unikatowy przepis z produktów laureata do używania w celach promocyjnych.
Jak w poprzednich latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci za pomocą klików oraz SMS-ów. Zwycięzcy, którzy uzyskają znak jakości "Gazety Pomorskiej", będą mogli posługiwać się nim w celach promocyjnych przez okrągły rok. Ogłosimy ich w listopadzie podczas bankietu.
Zgłoszenia przyjmuje i informacji na ten temat udziela Grzegorz Zajączkowski, tel. 697 770 279, e-mail: grzegorz. [email protected].
