Od pola do stołu. Rolnicy z województwa kujawsko-pomorskiego uczyli się dobrych praktyk
Lucyna Talaśka-Klich
Kilkudziesięciu rolników z Kujaw i Pomorza na początku lipca pojechało skorzystać z doświadczeń kolegów gospodarujących we wschodniej oraz południowej części kraju. Uczestnicy wyjazdu studyjnego pn. „Od pola do stołu” - promocja dobrych praktyk w przetwórstwie i rolnictwie ekologicznym, odwiedzili Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa w Puławach, inkubator przetwórczy w Dwikozach (koło Sandomierza) oraz gospodarstwa ekologiczne oraz winnice w woj. lubelskim i świętokrzyskim. Brali udział w wykładach, prezentacjach, pokazach polowych i emocjonujących dyskusjach m.in. z rolnikami ekologicznymi.Uczestnicy wyjazdu studyjnego pn. "Od pola do stołu" – promocja dobrych praktyk w przetwórstwie i rolnictwie ekologicznym, 3 lipca odwiedzili gospodarstwo demonstracyjne w Osinach (koło Puław)
Kilkudziesięciu rolników z Kujaw i Pomorza na początku lipca pojechało skorzystać z doświadczeń kolegów gospodarujących we wschodniej oraz południowej części kraju. Uczestnicy wyjazdu studyjnego pn. „Od pola do stołu” - promocja dobrych praktyk w przetwórstwie i rolnictwie ekologicznym, odwiedzili Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa w Puławach, inkubator przetwórczy w Dwikozach (koło Sandomierza) oraz gospodarstwa ekologiczne oraz winnice w woj. lubelskim i świętokrzyskim. Brali udział w wykładach, prezentacjach, pokazach polowych i emocjonujących dyskusjach m.in. z rolnikami ekologicznymi.